Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'Maxim' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj za pomocą nazwy autora

Typ zawartości


Forum

  • Obserwujemy Wszechświat
    • Astronomia dla początkujących
    • Co obserwujemy?
    • Czym obserwujemy?
  • Utrwalamy Wszechświat
    • Astrofotografia
    • Astroszkice
  • Zaplecze sprzętowe
    • ATM
    • Sprzęt do foto
    • Testy i recenzje
    • Moje domowe obserwatorium
  • Astronomia teoretyczna i badanie kosmosu
    • Astronomia ogólna
    • Astriculus
    • Astronautyka
  • Astrospołeczność
    • Konkursy FA
    • Sprawy techniczne F.A.
    • Zloty astromiłośnicze
    • Astro-giełda
    • Serwisy i media partnerskie

Znajdź wyniki...

Znajdź wyniki które...


Data utworzenia

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Rozpoczęcie

    Zakończenie


Grupa podstawowa


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Zamieszkały


Interests


Miejsce zamieszkania

Znaleziono 4 wyniki

  1. Mam problem z Maximem podczas sesji LRGB. Mianowicie ustawiam sesję w kolejności LRGB, a Maxim po zrobieniu zdjęcia L przeskakuje do R. Z R do G itd. Z moim wyciągiem nie mogę sobie pozwolić na takie przeskoki. Da się tak ustawić żeby Maxim zbierał materiał po kolei ??
  2. Hej! Koledzy, mam pytanie do znawców kombajnu jakim jest MaximDL. Czy da się do niego wgrać inne obiekty, np komety? Pozdrawiam! Filip
  3. Hej! Mam problem z kalibracją w Maximie. W mojej bibliotece klatek kalibracyjnych, póki co, znajdują się grupy: flat, dark 90s, dark 300s. W każdej z grup zrobiłem klatki master. Pojedyncza klatka 90s z M27 w roli głównej- przed kalibracją: Może na jpg tutaj tego nie widać, ale gdy klikam na Calibrate, znikają hotpixele, plamy z matrycy (optyki?) a histogram przesuwa się w lewo. Wszystko pięknie. Teraz chcę skalibrować pojedynczą klatkę 300s z M27 Klikam na Calibrate, i kicha. Obraz czarny, histogram ma prążki. Coś idzie nie tak! Jakaś podpowiedź, co się dzieje? Nie wiem, czy to coś zmienia, ale szukając rozwiązania, próbowałem m.in. przesunięcia przed kalibracją histogramu w lewo przy pomocy opcji Process > Remove Pedestal Pozdrawiam!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy pliki cookies w Twoim systemie by zwęszyć funkcjonalność strony. Możesz przeczytać i zmienić ustawienia ciasteczek , lub możesz kontynuować, jeśli uznajesz stan obecny za satysfakcjonujący.

© Robert Twarogal, forumastronomiczne.pl (2010-2019)