Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proponuję odświeżenie ciasteczek, takie rzeczy to zawsze sprawa lokalna a nie globalna. Nikt się na to nie skarży, codziennie setki razy korzystamy ze strony jak i kierujemy na nią klientów.

Obok adresu jest kłódka, trzeba kliknąć w nią i wybrać usuwanie ciasteczek dla tej witryny.

Ewentualnie to problem z java scriptami i ich uruchamianiem ale to również lokalnie a nie globalnie.

• Thanks 1
  • 1 miesiąc później...
  • 9 miesięcy później...
Napisano

Cześć wszystkim!
Dla tych, co czekali — czapki Delta Optical z czerwonymi diodami LED znowu są dostępne!
Wiemy, że wielu z Was na nie wypatrywało, więc śpieszę z info – już przyjechały do nas! Idealne na nocne obserwacje, nie psują adaptacji wzroku i są zawsze pod ręką.

https://deltaoptical.pl/czapka-delta-optical-z-czerwonymi-diodami-led

• Like 3
  • 1 miesiąc później...
Napisano

Cześć.

Jaki jest kod rabatowy na zakupy w delcie ?

TAKAHASHI FSQ-106ED,  Samyang 135, SW 150/750,
ASI 2600 MM, QHY 163C, QHY 163 M
NEQ 6, ZWO AM 3, AstroWalker, Platforma paralaktyczna
Canon 1100D, lornetka Nicon Action 10x50,
Napisano
W dniu 14.12.2021 o 14:26, Delta Optical napisał:

Drodzy forumowicze, rabat dla FA nadal działa. Teraz możecie to zrobić szybciej za pomocą kodu rabatowego wpisywanego podczas składania zamówienia: FA2021. Kod rabatowy -10%.

Czystego Nieba.

@Gayos ten nie działa?

• Thanks 1

www.astronoce.pl

Vanguard Endeavor 8x42 EDII | TS Photoline 72APO | SW AZ GTi

Napisano

Dzięki zobaczę

Napisano

Nie działa, wpisywałem też FA2025 i też nie działa:(

Napisano

Poszło działa kod FA2021 

Napisano

Dzieki. Zakupy zrobione

Napisano

Jak zawsze aczkolwiek żadnej listy jeszcze nie mamy, inwentaryzacja jest planowana na 2 i 5 stycznia, więc dopiero po niej będzie szykowana akcja wyprzedażowa. Druga połowa stycznia to realny termin rozpoczęcia wyprzedaży.

W dniu 9.12.2025 o 08:29, sferoida napisał:

Delta, a będziecie wietrzyć magazyny po Nowym Roku?

• Thanks 1
  • 1 miesiąc później...
Napisano
W dniu 23.01.2026 o 19:43, polaris napisał:

@Delta Optical jak można znaleźć na stronie produkt o kodzie BagHCSK?

Nie były widoczne, problem z kategorią na sklepie ale już naprawiony i zwrócę na to uwagę.

• Thanks 1
  • 4 miesiące później...
Napisano

Nie mam 200 postów, ale za to mam już rangę Capella. Czy łapię się na rabat?

MAK 90/1250

Napisano

Pozwolę sobie na kilka słów bo ostatnio zostawiłem w Delta Optical trochę kasy, a ponieważ uważam, że są dobrzy to myślę ze warto, aby temat zakupów czy testów był jak najczęściej widoczny i jak najwyżej.

Przyznam ze zdumieniem, że spotkałem osoby w tym hobby, które nigdy nie słyszały o Delcie. Naprawdę

Za co lubię Deltę?

1. za komunikację. Ta jest naprawdę super. Może jestem nietypowy, ale osobiście bardzo cenię sobie jeżeli handlowiec jest uczciwy i mówi że "czegoś się nie da", zamiast ściemniać. Szanuję jeżeli ktoś podczas negocjacji powie mi "przepraszam, ale to nam się zupełnie nie opłaca".

2. za asortyment

3. za ceny,

4. wymieniam jako ostatnie, ale oprócz komunikacji to najważniejsze za elastyczną politykę cenową i promocyjną.

To właśnie ta polityka sprawia, że mając łatwy dostęp bezpośredni do Baadera czy Lacerty nie opłaca mi się kupować u nich bo nawet uwzględniając niższy VAT w Niemczech, w Delcie po zniżce często mam cenę niższą.

I tu zachęcam kolegów kupujących często w pewnym kraju na dalekim wschodzie do dokładnego sprawdzania cen. Zarówno w Delcie jak i bezpośredniego konkurenta. 

Za co nie lubię Delty?

"Nie lubię" to źle powiedziane, ale zazdroszczę kolegom z Gdańska,  że oni mają sklep, a Szczecin w którym jak się okazuje astronomów-amatorów jest na pęczki, a szczeciński oddział PTMA jest największy w Polsce i liczy ponad 200 członków czyli ponad 20% liczebności całego Towarzystwa, sklepu nie ma.

Zazdroszczę tym bardziej, że koledzy z Gdańska bardzo chwalą sobie kontakt ze wspomnianym sklepem i jego obsługą.

Może warto pomyśleć o Szczecinie jako o mieście, które jednak znajduje się w Polsce i ani białe niedźwiedzie, ani hunowie z maczugami, po ulicach nie ganiają. 😄

Może warto pomyślec o Szczecinie w którym spore pieniądze wydają wspomniani hunowie, ale także Duńczycy, Szwedzi. To stąd bierze się w dużej części siódmy co do wysokości budżet w Polsce (Gdańsk jest szósty)

Może warto pomyśleć o jakiejś minimalnej obecności na aktywnościach PTMA czy zlotach np. w Zatomiu.

Ale to takie moje marzenia. Na razie najbliższy stacjonarny sklep to jeden z dealerów Takahashi w Berlinie. Nawet czeskie sklepy są bliżej niż Warszawa.

W czym mi Delta ostatnio podpadła?

Pewnym bałaganem w sklepie internetowym, oraz niedbałością w warstwie opisowej sprzętu.

To ostatnie to grzech wielu firm i domyślam się że powstaje on bardziej na linii producent-sklep bo konia z rzędem temu kto na oficjalnej stronie Skywatchera znajdzie istotne dane techniczne.

Rozumiem też, że przy takim asortymencie trudno wszystko opisać dokładnie, ale warto dążyć do doskonałości 🙂

Po prostu po sklepie tak specjalistycznym spodziewałbym się, że informacje o długości ścieżki optycznej czy wadze będą łatwiej dostępne.

Po sklepie oferującym taki asortyment spodziewałbym się większej elastyczności wyszukiwania. Tym bardziej, że często produkty są wpisane inaczej niż brzmi ich oficjalna nazwa.

Wyszukiwarka to moim skromnym zdaniem najsłabszy punkt i naprawdę warto nad tym popracować.

A bałagan w sklepie? Przykład z ostatniego zakupu. 

Zakupiłem ostatnio klin Herschela 1,25" Lacerty (ze zniżką wyszło naprawdę taniej niż w Austrii, a będe tam za parę dni).

Po zakupie i rozmowach z kolegami doszedłem do wniosku, że trzeba go zmodyfikować aby na wejściu było 2" zamiast 1,25 (sprawa mechaniczna, a nie optyczna)

Może za jakiś czas pokuszę się o recenzję tego sprzętu i wtedy opiszę szczegółowo dlaczego akurat taka modyfikacja.

Szukałem bardzo konkretnego adaptera od Baadera i nie znalazłem go w Delcie. Nie chodzi o to, że nie mieli na magazynie, ale o to że nie istniał, pomimo tego, że kolega z Gdańska kupił taki kilka dni wcześniej na miejscu.

Zamówiłem minimalnie inny (także Baadera). Już po złożeniu i opłaceniu zamówienia dostałem informację, że szukany produkt jednak jest w sklepie, ale nie ma go na stronie. Jeżeli nie ma na stronie to nie zrobię zakupu przez stronę. Natychmiast napisałem do sklepu pytanie o możliwość zamiany na ten, którego potrzebowałem. Następnego dnia rano skontaktowała się ze mną przemiła pani i sprawa została załatwiona od ręki.

Niestety zamiast spodziewanej niewielkiej dopłaty musiałem dopłacić dwukrotnie więcej bo przy okazji skasowano mi zniżkę. Ponieważ to różnica zaledwie dwie dychy (czyli jedno-dwa lepsze piwa) to nie czuję się pokrzywdzony. Ważniejsze w tym przypadku, że mam właściwy adapter i spełnia on swoje zadanie znakomicie.

Chodzi jednak o zasadę. Tak naprawdę musiałem dopłacić za przeoczenie kogoś w firmie i w przypadku gdyby dotyczyło to wspomnianego klina czy montażu SW GTiX byłoby to już bolesne.

Żeby było jasne, w moim przypadku, przemiły kontakt ze sklepem, załatwienie sprawy warte było tej dopłaty i nie mam pretensji, ale chyba warto popracować nad tym.

• Like 2