Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie, prośbę. Okazało się, że muszę być w domu 20 w sobotę, tj. czytaj musiał wyjechać ~16:00. Stąd moja wielka prośba, dało by się moją jedną z prelekcji wpleść np. w piątek w czasie który jest oznaczony jako wolny a zakończenia zakoś przed obiadokolacją? Mam już je przygotowane i zależy mi żeby je powiedzieć ;). Wiem że o dużo proszę ale nie robiłbym tego gdyby sprawa nie była dla mnie bardzo istotna :), sam zostałem postawiony przed pewnym faktem, a i tak pożyczam samochód żeby szybko dostać się do domu. Jeśli się nie da to trudno, ale gdyby się udało byłbym bardzo wdzięczny.

Napisano

Jutro przebuduje program z uwzględnieniem waszych sugestii

Sprzętos:  N.Capella 16", N.Carbonara 8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

Napisano

Musiałem założyć nowy temat, bo tamten pierwszy w związku z dodaniem ankiety nie przyjmował zmian.

Sprawa wygląda następująco.

• Dwa wykłady Matiego wrzuciłem zaraz po sobie w sobotę (myślę będzie zadowolony) 
  • Wykład Anvy wrzuciłem na sobotę po południu
  • Marka i Mój  zostaje  w piątek, jeśli Marka z Gdańska  nie będzie  (co jest niestety wysoce prawdopodobne :() wygłoszę awaryjny dla dzieciaków...

Niniejszym zmykam listę zgłaszających, w zawiązku z brakiem miejsc gdyż wykłady-propozycje wypełniły już nasz program zlotowy.Cool

Sprzętos:  N.Capella 16", N.Carbonara 8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

Napisano

Ignis, nie dalo by rady wpiasac jeden z moich wykladow na piatek w czasie wolnym? I przesunac Anve na jedna z moich godzin? Bo chcialem byc na zakonczeniu a pisalem ze lekko po 16 najpozniej musze wracac :/, wiec zgodnie z tym planem ominie mnie to :/. 

Napisano
10 godzin temu, matti_94 napisał:

Ignis, nie dalo by rady wpiasac jeden z moich wykladow na piatek w czasie wolnym? I przesunac Anve na jedna z moich godzin? Bo chcialem byc na zakonczeniu a pisalem ze lekko po 16 najpozniej musze wracac :/, wiec zgodnie z tym planem ominie mnie to :/. 

Mati .. piątek niestety jest obłożony. Nie możemy katować zlotowiczów 3 wykładami i dzieciakami ze szkół. Zwłaszcza po nocy integracyjnej.  Zawsze sobota była dniem wykładów i prelekcji.  Proponuję Ci zatem ostateczne rozwiązanie na sobotę :

• 13.30 Ty
  • 14.30 Ty
  • 15.30 Anva
  • 16.30 Ogłoszenie wyników konkursu i rozdanie nagród, oraz  wspólne zdjęcie  -  przed kolacją skoro możesz lecieć po 16.00 to wytrzymasz te 30 minut zwłaszcza, że z pewnością zostaniesz nagrodzony za wkład w zlot.
  • 17.00 Obiadokolacja będzie przesunięta o pół godziny

Powiem inaczej, z Włodkiem macie czas 13.30 -16.10 na zaprezentowanie trzech prelekcji, to moim zdaniem kupa czasu.  Jak to Panowie załatwicie pozostawiam Wam!

• Thanks 1

Napisano

Chciałbym posumować zlotowy konkurs na najlepszy wykład lub prelekcję astronomiczną . Sponsorowany przez naszego "Partnera FA",  firmę:

image.png

Jury w składzie: koleżanka Ewa -Przewodnicząca Jury   i koleżanka Klucha -Członkini Jury orzekło:

I miejsce decyzją Jury: Teleskop Sky-Watcher Dobson 8" Pyrex:

Otrzymuje Kolega Mateusz, Mati_94

Za:

Dwa świetne wykłady:

?        "Ciemna(zimna) materia"

?        "Problem ruchu satelity wokół nieregularnej asteroidy - opis teoretyczny i model numeryczny".

II miejsce decyzją Jury: Zestaw okularów Baader Q-classic z karuzelą w ozdobnym pudełku:

Przypadło mojej skromnej osobie
Za wykłady astronomiczne:

?        "Układ planetarny TRAPPIST-1"

?        Wykład astronomiczny dla dzieci i młodzieży

III miejsce : zestaw akcesoriów: Czapka Dela Optical LED + Obrotowa mapa nieba DO:

Przypadła  Koledze Włodkowi (Anvie) za wykład

• Budowa stacji pogodowej  wraz z kamerą All Sky

Dodam że Włodek zrzekł się nagród na rzecz młodego zlotowicza ?za co podwójny szacun.

Każdy z uczestników otrzymał ponadto po kalendarzu astronomicznym.

Moim Kolegom, prelegentom serdecznie gratuluję świetnych prelekcji.

Osobiście: Zachęcam do przyszłorocznego, aktywnego zgłaszania swych prac ?bowiem chętnie odstąpię swoje miejsce w harmonogramie prelekcji zlotowiczowowi,  który przygotuje ciekawy materiał i  go zaprezentuje. Pamiętajcie każdy wykład będzie nagrodzony. Warto się więc przygotować.