Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jezus Maria!!! Już pojutrze jadę na pierwszy zlot do Zatomia. Mam sieczkę w głowie co mam zabrać. Co się przyda a co nie? Co chwilę wchodzę do pokoju, patrzę na spakowany teleskop i ... wychodzę. Ma ktoś jakąś gotową listę?

P.S. Czuję się jak nastolatka przed pierwszą randką :)

SW 8'' na EQ5, kitowe okulary 25mm i 10mm, Nagler 17mm, Hyperion 5mm, barlow 2x. Kilka kolorowych filtrów. Nikon Action 10x50.

Napisano
7 minut temu, Zielu napisał:

Koniecznie zabierz coś do "czyszczenia optyki" Crazy

Nawet to mi sprawia problem, bo nie wiem czy wziąć domowej produkcji czy przemysłowej :)

SW 8'' na EQ5, kitowe okulary 25mm i 10mm, Nagler 17mm, Hyperion 5mm, barlow 2x. Kilka kolorowych filtrów. Nikon Action 10x50.

Napisano

A, i pamiętaj że niestety sklepik wioskowy zamknięty :( Więc albo mamy wszystko ze sobą, albo jeździmy 12km pod Drawno na zakupy. Do tego przydadzą się: ciepłe ubranie i zatyczki do uszu :)) 

jolo-astrojolo.png

Napisano
23 minuty temu, Energetyk napisał:

Nawet to mi sprawia problem, bo nie wiem czy wziąć domowej produkcji czy przemysłowej :)

Domowej obowiązkowo! 3:)

przemysłowa jest chrzczona... Crazy

• Like 2
Napisano
11 minut temu, jolo napisał:

[...] albo jeździmy 12km pod Drawno na zakupy.[...]

ta... jeszcze trzeba mieć 0 promili we krwi..... :D

• Haha 1