Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Całkiem niezła nocka 6/7 kwietnia zaowocowała kosmicznym tryptykiem ;) Trochę przesadziłem z ciągnięciem sygnału, ale udało mi się dzięki temu wydobyć subtelne zewnętrzne ramię w M66. No i nie przyłożyłem się do ustawienia ostrości, tudzież sprawdzenia jej przynajmniej w trakcie sesji...

Setup: Canon 1100D mod + korektor/flatener + 80ED + NEQ6 guide. 
Materiał: 23 x 480 sek @ ISO800

p.s.
nie wpada całość w niebieski za bardzo? 

trip_crop2.jpg

• Like 9
Napisano

Hmm ciekawe u mnie wpada zawsze bardziej w zieleń. Mimo wszystko i tak bardzo fajna fotka ale ten obiekt chyba potrzebuje więcej materiału. Sam w tamtym roku uzbierałem coś ok 25 klatek i niestety brakuje fotonów :)

CBS - Całkowity Brak Sprzętu ( na chwilę obecną :( ).

Napisano

Wyrównaj kolorki - zrobiłem to tylko automatem a jeszcze się można pobawić:

Tr.thumb.jpg.83efb81ce665b98d7724086f70080812.jpg

Serdecznie pozdrawiam i kryształowego nieba życzę - Jacek  ?
TS T APO 90/600 z TSFLAT2 + Samyang 135 f2 ED z QHY183C + AS 60/240 z RC IMX290M + Canon 550D - sadzane na ZEQ25GT + Nikon 12x50 EX do podglądania.

Napisano

Kurteczka, było robione. Ale chyba trzeba delikatniej całość potraktować. Im bardziej się przyglądam, tym mniej mi się podoba.

Napisano
52 minuty temu, maciekja napisał:

Kurteczka, było robione. Ale chyba trzeba delikatniej całość potraktować. Im bardziej się przyglądam, tym mniej mi się podoba.

Spokojnie sam nieraz obrabiam obiekt wstawiam na forum a po jakimś czasie patrzę i mówię sam do siebie jak to możliwe że nie widziałem tego lub tamtego :)

CBS - Całkowity Brak Sprzętu ( na chwilę obecną :( ).

Napisano

Podłubałem jeszcze trochę i chyba tak zostawię. Nieco szerzej, nie cropowałem aż tak mocno. No i mniej agresywnie.

tryplet lwa_final.jpg

• Like 1