Skocz do zawartości

Problem ze stroną główną FA


esteon

Czy ma pozostać wersja animowana "na górze" Forum czy nie?  

16 użytkowników zagłosowało

  1. 1. Czy ma pozostać wersja animowana czy nie?

    • Tak, podoba mi się animowane tło, Adminie zostaw jak jest!
    • Nie, tło jest nie do przyjęcia, niech wraca stary pasek statyczny-wywalaj Waść!

Ankieta została zamknięta

  • Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 10.10.2020 o 20:00

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, ignisdei napisał:

Polarisa proszę o podesłanie mi banerka Astronocy bo nie mogę znaleźć w kopii.

Daj mi chwilę. 

www.astronoce.pl

Nieco na skróty: sites.google.com/view/astropolaris/

DO/GSO 8" Dob | X-Cel LX 25mm | Morph 17,5 mm | Morph 12,5 mm | X-Cel LX 9mm | LV 6mm | Moon, CLS, UHC | Vanguard Endeavor 8x42 EDII

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

49 minut temu, Astrotuvoc napisał:

Cześć, czy planujecie powrót do starego silnika strony?

A co rozumiesz pod pojęciem "stary silnik"?

 

1 godzinę temu, izonix napisał:

Spokojnie, bez pośpiechu, jest niedziela.


Lewy dolny róg, wybór  "motyw" :)

Jakieś tubki i rurki...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

7 godzin temu, jolo napisał:

Część takich fotek jak np tu

 wciąż mi się nie wyświetla :( 

 

To jest grafika z zewnętrznego serwera, były jakieś zmiany w silniku w tym temacie, poszukam rozwiązania ale jak dla mnie należało by wyłączyć możliwość osadzania grafik z zewnątrz, po latach potem pozostają takie kwiatki bo ktoś grafikę z takiego serwera usunął i wygląda to nieciekawie i mało "profesjonalnie".

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, ignisdei napisał:

A co rozumiesz pod pojęciem "stary silnik"?

  


Lewy dolny róg, wybór  "motyw" :)

Nie mam nic w dolnym lewym rogu. Co do silnika to zrozumiałem, że strona opiera się na czymś nowszym. Forum będzie jak 1 do 1 np. z sprzed tygodnia czy dwóch?

Tuvoc / Astrotuvoc / Mirek

GSO 254/1000, SW 200/1000, TS APO 65Q, NEQ6 i HEQ5, ASI 294MC Pro, ASI 462MC, ASI 290MM, EOS 800d mod.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Moja wina już macie białą wersję dostępną z przycinkiem "motyw"

Forum zostanie w tej  Invision Community wersja 4.5.2. Nie widę sensu cofania się do poprzedniej.

Zmieniona natomiast zostanie templatka czyli czarna  skórka "animate" która poprawi wizerunek  strony. Czekamy na wersję zgodną z 4.5 - pewnie niebawem się ukaże.

motyw.jpg

Jakieś tubki i rurki...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

7 godzin temu, ignisdei napisał:

Forum zostanie w tej  Invision Community wersja 4.5.2. Nie widę sensu cofania się do poprzedniej.

Zmieniona natomiast zostanie templatka czyli czarna  skórka "animate" która poprawi wizerunek  strony. Czekamy na wersję zgodną z 4.5 - pewnie niebawem się ukaże.

Pomijając już sprawę problemów technicznych to sam silnik i wygląd strony strasznie zniechęca do korzystania. To taka moja opinia ;) Oczywiście bez większego znaczenia ;)

Tuvoc / Astrotuvoc / Mirek

GSO 254/1000, SW 200/1000, TS APO 65Q, NEQ6 i HEQ5, ASI 294MC Pro, ASI 462MC, ASI 290MM, EOS 800d mod.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

8 minut temu, Astrotuvoc napisał:

Pomijając już sprawę problemów technicznych to sam silnik i wygląd strony strasznie zniechęca do korzystania. To taka moja opinia ;) Oczywiście bez większego znaczenia ;)

Zgadzam się z kolegą... da się wrócić do starego ustawienia (sprzed 2tygodni). Teraz to masakra przeglądać forum  :(

  • Like 1

OTA 10" F4 + Montaż ATM, niutek 130/650 z ASI034 do guide, Nikon D3100 full spectrum i obserwatorium podwórkowe ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie ma możliwości powrotu do wcześniejszej wersji silnika, zresztą to nie w silniku jest problem tylko w templatce, dla niewtajemniczonych to ona odpowiada za wygląd strony, niedługo producent templatki wyda odpowiednią wersję i będzie po problemie, zawsze możecie skorzystać ze standardowego wyglądu IpBoard (biała), moim zdaniem standardowy szablon powien być podstawowym, ewentualnie z lekkimi zmianami kolorystycznymi, nie było by problemów przy każdej aktualizacji silnika. Tutaj templatka pochodzi od innego producenta stąd problemy. Ustawiłem tymczasowo inny ciemny wygląd , nazywa się bravo 6 i jest dostosowany do naszej wersji silnika, testujcie, piszcie uwagi ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Proszę poprawić link na bannerze Astronocy, powinno być http, a jest https i nie ma przekierowania.

www.astronoce.pl

Nieco na skróty: sites.google.com/view/astropolaris/

DO/GSO 8" Dob | X-Cel LX 25mm | Morph 17,5 mm | Morph 12,5 mm | X-Cel LX 9mm | LV 6mm | Moon, CLS, UHC | Vanguard Endeavor 8x42 EDII

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Słabym rozwiązaniem jest mała ilość najnowszych postów na stronie głównej. Piszę postów bo teraz tak jest. W chwili kiedy to piszę kolejne posty w temacie folwark sulejewo zajmują całą stronę główną. Przed zmianą były to tematy w których dodano nowy wpis i było lepiej. Brak też możliwości powrotu na górę strony. Przycisk jak dawniej był funkcjonalny.

SW 102/600, EXOS2_SynScanGOTO, GSO CSV 30mm, ES 11mm, ES 6.7 mm, Vixen SLV 4mm, Barlow 2x ED, Kamakura 10x50, Canon 450D, SVBony105

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Włączyłem blok z najnowszymi tematami taki, jak był poprzednio - wygląda na to, że już wyświetla się poprawnie. Wcześniej nie był włączony, bo nie wyświetlał się prawidłowo na zaktualizowanym silniku forum (pewnie to była wina templatki).

  • Like 2
  • Thanks 3

jolo-astrojolo.png

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A kiedy będzie wyświetlanie strony na całym ekranie? Bo w obecnie stronka jest bardzo wąska. Na moim monitorze zajmuje zaledwie 1/4 ekranu.

Celestron C8-NGT 200/1000, Sky-Watcher Pro-series MAK 150/1800, Uniwersał 90/900,
lornetka TPL 20x80 GIANT,  30x60,   canon EOS 60D, ALccd 5,  Baader UHC-S; Baader O III
PTMA Katowice

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

7 godzin temu, jolo napisał:

Włączyłem blok z najnowszymi tematami taki, jak był poprzednio - wygląda na to, że już wyświetla się poprawnie. Wcześniej nie był włączony, bo nie wyświetlał się prawidłowo na zaktualizowanym silniku forum (pewnie to była wina templatki).

Bo to nie ta templatka :)Zainstalowaliśmy darmową, czarną, prostą templatę "Bravo 6" gdyż nasza płatna "animate" nie jest jeszcze gotowa.

 

2 godziny temu, Fobek napisał:

A kiedy będzie wyświetlanie strony na całym ekranie? Bo w obecnie stronka jest bardzo wąska. Na moim monitorze zajmuje zaledwie 1/4 ekranu.

Włączyłem płynną szerokość w "Bravo 6" :)

Jakieś tubki i rurki...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pytanko: Czy brak maili z forum to błąd tylko u mnie?

Mam wrażenie że po przedzlotowym "maintenance" nie docierają żadne powiadomienia....
Serwer pocztowy nie odnotował żadnej przesyłki z forum a zwykle dostawałem codziennie co najmniej z kilku wątków.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

11 minut temu, jolo napisał:

U mnie tak samo - ani starych ikonek, ani powiadomień 😞 

U mnie też 😕

Serdecznie pozdrawiam i kryształowego nieba życzę - Jacek  🙂
TS T APO 90/600 z TSFLAT2 + Samyang 135 f2 ED z QHY183C + AS 60/240 z RC IMX290M + Canon 550D - sadzane na ZEQ25GT + Nikon 12x50 EX do podglądania.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja zgłaszam, że jestem zalogowany anonimowo i nie umiem tego zmienić. W pasku na dole strony niektórych widać, a ja mam takie oczko przy nazwie użytkownika.

Altair Astro Starwave 102ED-R FPL53 || AZ 4 1,5" || PZO 8x40

ND 5 by AstroLutek || OMEGON polaryzacyjny zmienny 2" || Explore Scientific UHC 2" || Explore Scientific CLS 2"

kątówka Explore Scientific 2" dielectric || ES 24 82° || ES 11 82° || ES 4.7 82° ||

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  1. Wysłałem pw do osób w.wym, proszę potwierdzić czy są powiadomienia! Jeśli nie to zmienimy maila na serwerze.
  2. Co do ikonek już  pisałem ale powtórzę.
  • Obecnie działamy na darmowej templatce "Dark" -będzie to trwało do puki do póty nie zaktualizują naszej templatki "Animate"
  • Pod tym linkiem widać postęp w aktualizacji templatek -musi być znaczek 4.5 przy naszej 
  • jak tylko zaktualizują zaraz zainstaluję. 

3. Anonimowy problem rozwiązałem

Jakieś tubki i rurki...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

© Robert Twarogal, forumastronomiczne.pl (2010-2020)