Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam koledzy. od paru miesiecy jestem posiadaczem teleskopu Meade LX200 -Acf 8'. wszystko było OK. do czasu jak podłączyłem teleskop do laptopa. poprzez program AutoStar Suite i chciałem robić aktualizacje w czasie wgrywania teleskop przez przypadek został wyłączony. No i teraz lipa , teleskop w ogóle nie chce wystartować .po włączeniu pojawia sie tylko ";LX200 GPS SMT version 4.2g" i nic wiecej .nic sie nie dzieje , nie reaguje na żadne przyciski ,komp teraz nie moze sie połączyć z teleskopem .  Pytanie czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tym ustrojstwem ,czy lepiej poszukać jakiś serwis?

Napisano

Z całą pewnością zwaliłeś całe oprogramowanie umieszczone w pamięci komputerka w teleskopie. Nie poradzisz sobie z wprowadzeniem tego programu, bo nie masz odpowiedniego programatora i prawdopodobnie umiejętności do przeprowadzenia takiej operacji.

Pozostaje tylko znalezienie jakiegoś programisty, który zgodzi się zmierzyć z tym problemem. Problem jest poważny i sam nic nie kombinuj. Jeżeli nie da rady tego zrobić tu na miejscu - pozostaje serwis Meade.

Powodzenia

Synta 203/1200 na Dobsie, SW 80/400 na EQ2 z napędem, Mak90 na małym Dobsie ATM, Mak 127, Alkor 65/500, lornetki 8x30 i 12x60. trochę szkła Baader, SW, Vixen, UHC-S, szary, zielony i inne drobiazgi. Jestem także krótkofalowcem i z tego powodu kilka radiostacji.

Napisano

Może tu znajdziesz jakieś wskazówki dla siebie: http://www.skymtn.com/mapug-astronomy/MAPUG/MeadServ.htm

Synta 203/1200 na Dobsie, SW 80/400 na EQ2 z napędem, Mak90 na małym Dobsie ATM, Mak 127, Alkor 65/500, lornetki 8x30 i 12x60. trochę szkła Baader, SW, Vixen, UHC-S, szary, zielony i inne drobiazgi. Jestem także krótkofalowcem i z tego powodu kilka radiostacji.