Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czekam na info od obsługi tech.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

raz, dwa, trzy. Test czy mogę pisać. Bo ostatnio cały czas pojawiał się błąd. Czyszczenie ponownie ciasteczek czy inne przerózne metody nie pomagały. Na telefonie to samo. 

@edit: No to na razie działa :D

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
W dniu 1.02.2020 o 23:42, ignisdei napisał:

A sprawdź teraz czy błąd występuje?

Występuje. Nie mogę oddać głosu w ankiecie.

Wg. Mnie problem jest po stronie hostingu.

Miałem błąd już kilkanaście razy, przy pisaniu postów, logowaniu, ankietach itd.  Tak jakby serwer miał problem z obsługą zapytań z formularzy.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

test kolejny (pc+Win7), wczoraj na Androidzie nie poszło

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Na razie bez zmian, wywala 403, dopiero po podwójnym ctrl+F5 udało się zalogować. Nie ma żadnej odpowiedzi od hostingodawcy w tej sprawie?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Udało się zagłosować na androidzie. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ja również mam problemy z dodawaniem postów,  głosowaniem i logowaniem,  zarówno na komputerze z win 10 i chrome, jak i na androidzie.  Ale po kilku próbach się udaje... 

 

Ten post udało mi się dopiero wysłać z telefonu. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Słuchajcie, cały czas pracujemy nad sprawą. 

  • Thanks 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Tym razem logowanie bez problemu z Win7. Zaszły jakieś zmiany czy to losowy traf? Odpowiedzieli coś w sprawie błędów serwera?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Godzinę temu, Przemek_K napisał:

Tym razem logowanie bez problemu z Win7. Zaszły jakieś zmiany czy to losowy traf? Odpowiedzieli coś w sprawie błędów serwera?

Tak mamy sprawę  rozeznaną, czeka nas trochę pracy, uzbrójcie się w cierpliwość...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
48 minut temu, ignisdei napisał:

Tak mamy sprawę  rozeznaną

Jeśli to prawda to najtrudniejsze chyba za nami... 

48 minut temu, ignisdei napisał:

uzbrójcie się w cierpliwość...

🗡️⚔️🛡️ Zbroja prawie kompletna...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Bez zmian, tym razem logowanie powiodło się po trzecim przeładowaniu i czyszczeniu ciastek.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ja nie mam problemów ani na Windows 10 (Chrome, Edge, Firefox) ani na iOS 13 (Chrome, Safari, Firefox). Dziwne, że problem jest tak wybiórczy. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

U mnie bez zmian. Pomaga wyłączenie i włączenie przeglądarki - nawet bez czyszczenia ciastek.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Przez ten błąd przez 2 dni nie udało mi się zagłosować w 2 konkursach na najlepszą astrofotografię! :(

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Forum zostało "przywrócone" do ustawień domyślnych,  teraz Robert musi dograć czarną templatkę i  bannery. Proszę o informacje czy problem dalej istnieje , jeżeli tak to zgłosimy to do producenta silnika forum, jeżeli to nie pomoże zmienimy hosting. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Teraz udało się zalogować za 4 razem z czyszczeniem ciastek i ctrl+F5. Wywala coś takiego:

Forbidden

You don't have permission to access /index.php on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

 

Rozumiem, że hostingodawca uważa, że nie ma problemu po ich stronie?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Zgłosiłem to do producenta, w ciągu 24 godzin powinna przyjść odpowiedź. Czyj to problem ciężko jest mi teraz powiedzieć, nie miałem zbytnio czasu na analizę problemu, stawiał bym na hosting, problem pojawił się nagle bez wcześniejszego grzebania z naszej strony,  zobaczymy, producent zaloguje się na nasz serwer sprawdzi co trzeba i będziemy wiedzieć w czym jest problem. W każdym razie po mału należy myśleć co najmniej serwerze vps, bo hosting to nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie, wielu rzeczy nie jesteśmy teraz w stanie sprawdzić, ale wiadomo wszystko kosztuje. Docelowy myślę ze skończy się serwerem VPS + S3 Amazona na załączniki.

  • Confused 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Czas reakcji kogoś od hostingu jest dramatycznie długi, co wg. mnie taki hosting dyskwalifikuje.

PS. Nie jest to kwestia kodu aplikacji, bo nawet do zasobów statycznych, takich jak css-y nie można się było dobić przez dłuższy czas, bo otrzymujemy 403.
Przykład: https://www.forumastronomiczne.pl/applications/core/interface/ckeditor/ckeditor/plugins/dialog/styles/dialog.css

Najłatwiej jest zrzucić wszystko na programistę, ale tutaj oczywiste jest, że hosting coś zawalił. Pewnie odpalili jakiś mod do apacha i zaczęły się ciekawe rzeczy dziać.
To jest paranoja, że nie mogą sprawdzić w logach, co powoduje wywalenie błędów 403. 

  • Like 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Poczekajmy do jutra, serwis od ipboarda sprawdzi nasz portal i myślę że sprawa się wyjaśni, serwis jest w usa, strefa czasowa inna, trzeba chwilę poczekać.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Powygrywałem wszytko , jak co zgłaszajcie ...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem czy na okoliczność tej awarii nie byłoby warto uruchomić działu testowego, gdzie każdy mógłby łatwo sprawdzić działanie forum bez konieczności zabierania głosu w wątkach.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Błędy nie znikły, doszły nowe - 403 i "forbidden". Odpowiedział Wam coś ten dostawca?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Na komórce znów nie działa. Musiałem laptopa odpalić, aby odpisać.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

I znów na komórce działa. Pełna losowość - na tyle na ile można być pewnym, że coś jest losowe:

20144141249210337-2014-05TechnologueFp170.jpg.2ba69d72e6f5ef61e71fd6759529e378.jpg

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli mógłbym coś doradzić, to sprawdźcie w miarę możliwości, czy przypadkiem nie jest to spowodowane działaniem jakiegoś crawlera lub ddosem na forum.

Czasem takie losowe pojawianie się błędów 403 może być spowodowane działaniem jakichś mechanizmów antyddos po stronie providera (hostingu), które odcinają w ten sposób ruch w przypadku dużej ilości requestów.
Mogłoby o tym świadczyć np. blokowanie requestów typu POST (wszystkie ankiety, formularze, logowanie itd.) oraz contentu statycznego, jak np. CSS.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Poginęły gdzieś strzałeczki do przewijania strony?

PS. Raz mogę zamieścić posty, raz nie :(

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy pliki cookies w Twoim systemie by zwęszyć funkcjonalność strony. Możesz przeczytać i zmienić ustawienia ciasteczek , lub możesz kontynuować, jeśli uznajesz stan obecny za satysfakcjonujący.

© Robert Twarogal, forumastronomiczne.pl (2010-2019)