Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące później...
  • 4 miesiące później...
Napisano

Ziomki kochane

Przejrzałem całe 4 strony tematu i nie zadziałał mi żaden link. Podeślę ktoś ten atlasik na [email protected] ? Będę wdzięczny! Kamakura już wysłana z Katowic, powinna być jutro, mam nadzieję że będzie jutro bo jeśli w środę to będę  już na  wyjeździe  i nie  wezme jej do ręki aż do piątku!!!! :(

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
Napisano

Ja polecam: Sky & Telescope's Pocket Sky Atlas - jest nawet II edycja ale wysprzedana. Jak będzie gdzieś dostępny warto kupić.

Dużo sprzętu, mało czasu i jeszcze mniej dobrej pogody ...

Napisano

Będzie ktoś na tyle uprzejmy aby napisać listę mgławic które można obserwować przy powiększeniu max 40x żeby dało się osiągnąć spoko jakość z mojego śmiesznego teleskopu?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jestem nowa w temacie obserwacji nieba jak i całej astrologii ale niesamowite jest to, że im bardziej zagłębiam się w temat tym bardziej widzę jak układ planet ma na nas wpływ. Smutne jest to, ze ta dziedzina nauki jest taka niedoceniania i większośc ludzi jak się o tym opowiada ma mine w stylu "wtf co ty pierdzielisz". Myślę, ze jest to jeden z czynników dlaczego nasz świat tak wygląda jak wygląda. 

• Confused 2
  • Sad 1
Napisano
15 minut temu, Kisiel_33 napisał:

Jestem nowa w temacie obserwacji nieba jak i całej astrologii

A to pomyliłaś portale - FA to portal astronomiczny.....
Proponuję się np. TU zapisać a u nas wypisać.
I nie zaśmiecaj konkretnych tematów!

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2

Serdecznie pozdrawiam i kryształowego nieba życzę - Jacek  ?
TS T APO 90/600 z TSFLAT2 + Samyang 135 f2 ED z QHY183C + AS 60/240 z RC IMX290M + Canon 550D - sadzane na ZEQ25GT + Nikon 12x50 EX do podglądania.