Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej! Zakładam ten wątek z myślą o osobach takich jak ja, to znaczy szukających transportu do Zatomia.

Czy będzie ktoś jechał z południowego wschodu przez Sandomierz? Ewentualnie mogę dojechać do Warszawy (na Wolę) bo mam tam rodzinę.

na przedwczesnej astro-emeryturze

Napisano

Filip z tego co się orientuję to ze stolicy jeździ tylko Maxio. Musisz szukać połączeń do Poznania, Gdańska lub Szczecin, Toruń, Bydgoszcz - z tych regionów jest najwięcej Zlotowiczów, wybrać wyjazd z Sandomierza tak aby w godzinach porannych 05.09.2013 znaleźć się, w którejś z tych miejscowości ;)

http://rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn?

Serdecznie pozdrawiam i kryształowego nieba życzę - Jacek  ?
TS T APO 90/600 z TSFLAT2 + Samyang 135 f2 ED z QHY183C + AS 60/240 z RC IMX290M + Canon 550D - sadzane na ZEQ25GT + Nikon 12x50 EX do podglądania.

Napisano

To nie dobrze. Bo z drugiej strony jak będziemy wszyscy się rozjeżdżać po Zlocie to w którymś z tych miast byłbym zapewne wieczorem. A zgodnie z prawem Murphiego nie będzie wtedy pociągu/autobusu w rejony Sandomierza. Nie widzi mi się noc na dworcu :P

Napisano

Jak mało optymizmu w tej młodzieży teraz  ??? ??? ??? .

Kiedyś człowiek jeździł stopem po całej Polsce i wszędzie był na czas  8)

Zlot kończy się około 12.00 - np. jakiemuś Szczeciniakowi ,,Cocacolę" i za godzinę z kawałkiem jesteś w Szczecinie  8)

Świat się kończy  :( :( :(

post-587-13769991288_thumb.jpg

Serdecznie pozdrawiam i kryształowego nieba życzę - Jacek  ?
TS T APO 90/600 z TSFLAT2 + Samyang 135 f2 ED z QHY183C + AS 60/240 z RC IMX290M + Canon 550D - sadzane na ZEQ25GT + Nikon 12x50 EX do podglądania.

Napisano

To nie jest brak optymizmu tylko rosnącej przestępczości :) nie no, śmieje się. Na Zlot pojadę choćbym spał na dworcu :D

Napisano

Nie wiem na ile ten serwis jest godny zaufania ale kto chce może sobie looknąć.

http://www.blablacar.pl/

Baner III.jpg

Wizual: Skymaster 15x70, SYNTA 10", SYNTA 12" Goto
Foto: SW 150/750+ATIK 383l, guide: SW 80/400+QHY5, na montażu: HEQ5
Foto: TS 130/910+ATIK 383l, guide: SW 80/400+QHY5, na montażu EQ6
Szybka pomoc 

Napisano

Nie wiem na ile ten serwis jest godny zaufania ale kto chce może sobie looknąć.

http://www.blablacar.pl/

Dzięki, chociaż PKP jest chyba pewniejsze :)

Pewnie pojadę do Poznania o tak:

rozkadjazdy.png

Dużo osób z Poznania jedzie na Zlot?

Napisano

Oj tam, panikujesz :P

Jeszcze sporo czasu, ludzie się zapisują, coś się wymyśli. Możliwe, że i ja z Podkarpacia będę jechał, ale to też zależy gdzie będzie zlot Astropolis, czy się na niego wybiorę i takie tam ;)

Bez stresu Tranox, damy radę ;)

sygna.jpg.34b28ab2c3163f0993f91c21ee542ccd.jpg

Napisano

Ale gdzie Wy wyczuwacie u mnie stres? Ja jestem bardzo wyluzowanym człowiekiem, a plany pewnie będą ulegać zmianie na kilka dni przed Zlotem. Po prostu musiałem powiedzieć mamie jak wygląda sytuacja więc chciałem się rozeznać :)  Pejcz, gdybyś jechał z Krosna i miał wolne miejsce oraz chęć- to daj znać :)

Napisano

3 miesiące przed zlotem już szukasz transportu. To tak jakbyś miał na zlot lecieć samolotem ;). Teraz nie ma większego sensu ustalać, bo mogą zmienić rozkład połączeń PKP, a poza tym jeszcze nie wiadomo kto na pewno będzie na ten zlot jechać.

Tecnosky ED 102/714,  Celestron  SCT 200/2000, Mak 90/1250, Lunt 50, Nikon Lookout 10x50, Canon 550D, Canon mod. 50D

https://charon-x.blogspot.om

• 1 miesiąc później...
Napisano

To ja niecałe 2 miesiące przed zlotem poszukam transportu. Pasuje już kupować bilety na samolot bo fajne ceny.

Strona Ryanaira twierdzi, że najlepszą opcją będą loty Birmigham - Gdańsk - Birmingham 03.09 - 10.09.

Teraz pytanie: Jedzie ktoś z Gdańska i ma 2 miejscówki ?  8)

Napisano

No i lipa :( Panas chciał pomóc ale niestety. Trochę mi się komplikują sprawy bo nie mam pojęcia jak do tego Zatomia dotrzeć  ???

Napisano

No i lipa :( Panas chciał pomóc ale niestety. Trochę mi się komplikują sprawy bo nie mam pojęcia jak do tego Zatomia dotrzeć  ???

Jeśli przylecicie do Poznania z WB to 30km od Poznania ja mieszkam, mogę Was zgarnąć z dworca i do Zatomia przywieźć, potem odwieźć na dworzec bo jadę sam !

Sprawdź połączenia z Poznaniem

ps. Z Poznania do Obornik chodzi wiele pociągów i autobusów!

Z PKP z Przemyśla /Rzeszowa też nie będzie problemów! Dojedźcie do Szamotuł i Was zgarnę!

Sprzętos:  N.Capella 16", Meade SCT8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

Napisano

Robert, nie chcę sobie za bardzo komplikować. I tak w najlepszym wypadku mój dojazd to: pociąg do Birmingham -> lot do Gdańska -> samochód do Zatomia. Każde inne lotnisko niż Birmingham to dodatkowe kombinowanie i koszty (całkiem spore).

Podkarpacie odrzucam, bo nie ma sensu lot przez całą Polskę i lądowanie najdalej od Zatomia jak się tylko da, a jedyny cel w Polsce to zlot, do domu się nie wybieram  :P

Z B'ham jedyne sensowne połączenie to właśnie Gdańsk i ewentualnie Bydgoszcz, stąd moje zapytanie ;)

Napisano

Jeśli chodzi o trójmiasto to parę osób jedzie, w sierpniu ustali sie iloma autami jedziemy ale sądzę że miejsce spoko będzie ;)

Napisano

Ekipa się już formuje i póki co to jest na 7 osób więc pewnie ruszymy na dwa lub trzy samochody jeśli ktoś jeszcze dobije (np.Ty z Agnieszką). Ja akurat 5 września mam egzamin w Warszawie więc dojadę z Maxem a na powrót wchodzę do ekipy.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Poszukuję osoby która zabrała by mnie na Zlot z miasta do którego łatwo mi się dostać. Np. Kielce, Łódź, Warszawa

Czy jest ktoś taki? Inaczej musiałbym jechać do Warszawy, stamtąd do Pozania i stamtąd się z kimś zabrać. A nie ufam polskiej kolei i wolę tego uniknąć  :(

Pozdrawiam!

Napisano

Ludzie... Na prawdę nikt nie jedzie z Łodzi, Warszawy, Kielc czy innych większych miast leżących mniej więcej między Sandomierzem a Poznaniem?

Napisano

Jest to chyba najsensowniejsza możliwość z tego co szukałem do tej pory  ::)

Czy byłby ktoś z Poznania, kto zabrał by mnie do Zatomia?

Napisano

Jeżeli mam już "ogarnięty" transport do Poznania to stresu już nie ma. Chyba połowa Zlotowiczów stamtąd jedzie więc jakaś dobra dusza się pewnie znajdzie :)

Jedyny stres to zmotać kasę na bilety :P

Napisano

Ludzie... Na prawdę nikt nie jedzie z Łodzi, Warszawy, Kielc czy innych większych miast leżących mniej więcej między Sandomierzem a Poznaniem?

Jadę z Warszawy. Mam 3 wolne miejsca w samochodzie. Wyjazd w czwartek, godzina do ustalenia.

Napisano

Ja mam w czwartek (05.09) egzamin w Warszawie i pierwotnie mam jechać z Maxem. Ale jak znam tego artystę to wyjedziemy nie wiem o której godzinie... Jakbyście jechali ok. 14-15 to dajcie znać, może zmienię opcję.