Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak się czasem zastanawiałem, kiedy znów coś napiszesz. Bo to, że w końcu napiszesz, wydawało mi się pewne. Jak zwykle czytało się z ogromnym zaciekawieniem i pewnego rodzaju zaufaniem, że każde kolejne zdanie będzie przyjemne do samego końca ? i tak było.

• Thanks 1
Napisano

Ehh, super się czytało. Dzięki!

Jakbym tam był...

• Thanks 1

Tu była kiedyś jakaś stopka, ale nie nadążała za zmianami sprzętowymi...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pogodnego nieba życzę!

Napisano
17 godzin temu, Panasmaras napisał:

W którymś momencie coś blisko zaszurało w krzakach, zaskrzypiało na śniegu, zasapało w mroźnym powietrzu

13 godzin temu, cyberboss napisał:

Jakbym tam był...

A więc to byłeś Ty!

Napisano
4 godziny temu, Panasmaras napisał:

A więc to byłeś Ty!

25 minut temu, Janko napisał:

Jeśli także chrumkało, to raczej ktoś inny.

Każdy ma jakieś "zboczenia"?

• Haha 1

Tu była kiedyś jakaś stopka, ale nie nadążała za zmianami sprzętowymi...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pogodnego nieba życzę!

Napisano

Człowiek zagląda na forum, a tu WOW! Maras wraca do obserwacji i pisania! Tekst jak zawsze: cud, miód i malina. Będę na pewno wracał do niego jeszcze kilka razy.

PS. Marku, co też pomogło podjąć Ci decyzję o "kątówce"? ?
PS2. No to do popatrzenia mam nadzieję na wiosennym zlocie w Zatomiu. ?

• Like 1
Napisano

Bez wątpienia kontakt z twoją "setunią" zostawił ślad w mojej głowie, choć w Zatomiu nie doceniłem jeszcze kwestii wygody karkowo-kręgosłupowej. Z pewnością pozazdrościłem jednak sprzętu, choć refleksja była prosta: to nie na mój obecny portfel. Tak więc jak cudem jakimś niewiele później nadarzyła się "okazyjna okazja* na zakup nieco mniejszej lornety, ale o wciąż sporych możliwościach, długo się nie zastanawiałem.

Napisano
19 godzin temu, Panasmaras napisał:

nadarzyła się "okazyjna okazja* na zakup nieco mniejszej lornety, ale o wciąż sporych możliwościach, długo się nie zastanawiałem.

Witaj po latach. ?

Czytam i własnym oczom nie wierzę. 

Pierwszy Lornetkowiec IVRP kupił dwa połączone teleskopy (refraktory) i jest z tego w pełni zadowolony.  ?

• Haha 1