Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zgodnie z ustaleniami chciałbym zrobić przymiarkę do zlotu zimowego, który przepada  w marcu.  W związku z "pewnymi sprawami" zlotu nie możemy przeprowadzić pod koniec marca 31.03 -3.04.2011. Zatem proponuję termin początek marca...4-7. 03.2011

Będzie żyletny seeing i mroźne zimowe niebo. Co Wy na to? Wiosenno-zimowe gwiazdozbiory....pod niebem 7 mag Orion vs Lew :)

Hasło zlotowe mogło by być: "Pod otchłanią lodowych iskier" :)  lub "Wpatrzeni w otchłań iskier"

Sprzętos:  N.Capella 16", Meade SCT8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

• Odpowiedzi 377
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

Napisano

3-6 III wydaje się lepszym terminem.

10x50, 20x70, SW200/1200DobsGoTo

...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

...zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy -z knajpy- gondolą...

Napisano

A nie lepiej 3-6.03.2011 ?

Jak wolicie... ;)

edit:Proszę wypowiadajcie się...gdy ustalimy całość zadzwonię do pana Leszka i zmówię pokoje na ten termin!

Sprzętos:  N.Capella 16", Meade SCT8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

Napisano

Termin można ustalić i zarezerwować wcześniej aby każdy mógł sobie dostosować wolne.

Przedpłaty realizuje się miesiąc przed przyjazdem niż wszystko na ostatni dzień  ;)

Neptune-M, Mars-M, Atik 383L+, 314E, Eos 600D, Askar 80PHQ, CT8, ZWO: EAF, CAA, Takahashi EM-10
Event Horizon Observatory

Napisano

Dokładnie, a dziś mamy już 17.10. Zatem cały listopad, grudzień, styczeń i luty to ponad 4,5 miesiąca a nie pół roku, zobaczycie jak zleci!  :)

Zaliczki zaczniemy zbierać od połowy stycznia !

Napisano

Mi pasuje każdy termin w marcu (choć 12tego mam urodziny) i można by było zrobić imprezkę  :)

Dajemy jakiś inny gwiazdozbiór na koszulkę zlotową?

W tym tygodniu przedstawię projekt koszulki forumowej.

Pozdrawiam Jacek

SW 1200/250 flex, trzy lornetki.

Napisano

Mi pasuje każdy termin w marcu (choć 12tego mam urodziny) i można by było zrobić imprezkę  :)

Dajemy jakiś inny gwiazdozbiór na koszulkę zlotową?

W tym tygodniu przedstawię projekt koszulki forumowej.

Pozdrawiam Jacek

To 100 lat na zlocie obowiązkowe  :)

Może Lwa ? Orion już był  ;)

Neptune-M, Mars-M, Atik 383L+, 314E, Eos 600D, Askar 80PHQ, CT8, ZWO: EAF, CAA, Takahashi EM-10
Event Horizon Observatory

Napisano

"oko w oko z Lwem"

Napisano

Jak tak dalej pójdzie to nie długo zrobi się tu drugie "spotkaniowe forum"  ::)

Napisano

Jak tak dalej pójdzie to nie długo zrobi się tu drugie "spotkaniowe forum"  ::)

Och przecież sam chciałeś jechać na 1 zlot. Ludziom się spodobało więc pora pomyśleć o następnym!

Napisano

Początek marca charakteryzuje się denną pogodą. Bardzo często wisi stratus. Czy będzie plan B?

Dwie pochmurne nocki to słaba perspektywa.

Po 20 marca pogoda się stabilizuje, zwłaszcza w kwietniu.

Newton 24' "Sowa", SW MAK 180, SW MAK 90, MT800, GPDx, Artemis 285, Vesta SC3

Napisano

Początek marca charakteryzuje się denną pogodą. Bardzo często wisi stratus. Czy będzie plan B?

Dwie pochmurne nocki to słaba perspektywa.

Po 20 marca pogoda się stabilizuje, zwłaszcza w kwietniu.

Rozmawiamy tylko proforma ;)  Heniek co zatem proponujesz?  Określ termin np. kwietniowy.  Ten podany wyżej (przełom marca i kwietnia) niestety nie wchodzi w rachubę.. :( 

A  może Luty?

Napisano

a z drugiej strony: skoro przełom marca/kwietnia jest najlepszym terminem, to nie oglądać się na innych i działać!

Napisano

A  może Luty?

Uczestniczyłem  w kliku zimowych spotkaniach i wszystkie zakończyły się fiaskiem - brak pogody.

To wynika z fizyki.

Dobrym terminem jest 25-27.03 - jest już po równonocy i słońce ma więcej mocy by rozprawić się ze stratusem. 25.03 Księżyc wschodzi około 3 na ranem, a o tej godzinie na polu są już tylko niedobitki.

Taka jest moja propozycja, ale oczywiście nie musicie się z nią zgadzać.

A propos te "inne względy" nazywają się Roztoki?

Newton 24' "Sowa", SW MAK 180, SW MAK 90, MT800, GPDx, Artemis 285, Vesta SC3

Napisano

Edit: dam znać

Napisano

24-27 marca jak by nie było to już wiosna więc prawdopodobieństwo trafienia w pogodę staje się większe.

Ja wstępnie rezerwuje trzy miejsca dla córy i połowicy :D

jaki by termin nie był

Zapowiada się rodzinny zlot? Ja również chętnie przyjadę z żoną. ;)

Napisano

ale 25-27 tez nie pasuje?

Napisano

Panowie OK  ten termin to kompromis stoi  24-27 marzec.  !!!!!

4 dni ;)

Napisano

no i w porządku. Jednakowoż na zlot rodzinny to mało miejsc do spania...

Napisano

no i w porządku. Jednakowoż na zlot rodzinny to mało miejsc do spania...

Spoko załatwi się kwatery!

Napisano

A mi się wydaje, że jeżeli miałby być rodzinny to nie wypali tak super jak ostatnio było.

Nie usiądziemy się już przy dużym stole w razie niepogody, tylko będziemy się rozchodzić po kątach.

Dodatkowo kilka kwater rozbije atmosferę... Takie moje przemyślenia..

Napisano

To jest do dogrania....ja też wolał bym bez żony i dzieciaka-  pamiętajcie 150x 3 to już spora kasiora!

Napisano

Panowie ja oczywiście piszę się na ten zlot!! Bez względu na termin !!

Tylko lornetki ;) TZK 10x80,  Vixen BT 80 M-A, Oberwerk 20x80, BPC 25x70 , Pentax 12x50 , Levenhuk 16x42 ,Vixen Polaire

Napisano

A mi się wydaje, że jeżeli miałby być rodzinny to nie wypali tak jak ostatnio.

Nie usiądziemy się już przy dużym stole w razie niepogody, tylko będziemy się rozchodzić po kątach.

Dodatkowo kilka kwater rozbije atmosferę... Takie moje przemyślenia..

Ten Pan ma rację  :-[ z żonami luźna atmosfera pójdzie nie będę się wyrażał gdzie. Biesiada przy stole to raczej przy oranżadzie.

Więc może lepiej się zastanowić co lepsze. Ja trochę żartowałem z tą swoją żoną choć nie wykluczam takiej możliwości.

No i od czwartku do niedzieli jak najbardziej mi odpowiada.