Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam !

moze jest ktos chetny na mini-zlot w okolicach czestochowy ? albo chociaz gdzies na slasku... ?

orion 200/1200, heq5, ined 70/420, 350d, szkielka...

Napisano

Myślę ze powinieneś pogadać z Acubenesem z Kochanowic -ma konto na naszym forum! ;)

Fajnie jakbyście zmontowali grupę okolicznych obserwatorów.

Sprzętos:  N.Capella 16", Meade SCT8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

• 4 tygodnie później...
Napisano

Może jutro chłopaki sę spotkamy pogoda bedzie względna ,

Proponuję się spotkać w Lisowie (trasa częstochowa-lubliniec) dalej ja poprowadzę.

Rano do godziny 8,15 jestem uchwytny na tym forum potem jadę na turniej szachowy i wracam dopiero około godz 15 dlatego proszę się nie złościć że nie odpowiadam na ew.zgłoszenia do czasu powrotu.

Napisano

I po zawdoach wyrwałem pucharek za trzecie miejsce w rozgrywkach :)

Ale do rzeczy niebo zaczyna sie przecierać mogą pozostać jakieś śmieci na niebie mimo to planuję dzisiejszy wajazd na godzinę 19 00

Astro boy spotkajmy się w Lisowie na parkingu po prawej stronie drogi ,skręć w prawo w kier.Tanina i po prawej stronie jest parking .

Czekam na odpowiedz lub telefon.

Napisano

No tak, kobiety.

Przyszły tydzień zapowiada się trochę lepiej jak średnio jak tylko gwiazdki się wysypią to wracamy do tematu.

pozdro.

Napisano

Dzisiejszą noc zamierzam spędzić pod gwiazdami jeśli są chętni do wspolnego lukanka to zapraszam godzina spotkania do dogadania.

Napisano

Witam,

panowie ja się kiedyś wproszę na wspólne lukanko.To tylko kwestia czasu :)

Może uda mi się namówić znajomego  i będzie raźniej.

N200/1000 DIY

• 4 lata później...
Napisano

Witam serdecznie, wiedzę tutaj część osób z okolic Myszkowa ;) Tak więc jestem z Myszkowa i jestem zainteresowany na wspólne wypady jak tylko czas pozwoli ;) zaznaczę tylko że jestem bardzo początkujący i póki co walczę z M42 w Orionie z ustawieniem do focenia ;) i to jeszcze z balkonu z którego nie widzę polarnej zasłoniętego w połowie przez krzaki z winogrona i antenę sat, więc partyzantka na maxa XD. Także chętnie się nauczę czegoś ( jeśli byłaby taka możliwośc ) z Waszą olbrzymią pomocą ;) zwłaszcza jeśli chodzi o ustawienie montażu metodą dryfu.

P.S. jeśli jest ktoś z Myszkowa lub okolic bardzo proszę o kontakt na pw ;)   

• Like 1
  • 2 lata później...
Napisano

Czy jakieś spotkania udało się odbyć?Jeśli są planowane to bardzo chętnie dołączę.Nie mam doświadczenia/dobrego sprzętu/wiedzy ale posiadam kombi z pełnym bakiem i termosy naprawdę dobrej kawy.Od owocowych po czekoladowe:)

• 6 lat później...
Napisano

WITAM!

Poszukuję kontaktu z wizualowcami z Częstochowy i okolic.Kumpel chce kupić dziecku(8lat) telepa ,przy okazji sam poobserwuje(szczątkowa wiedza o niebie i telepach)Mieszka na Żareckiej wiec z pod domu tylko US i G.podw/wielokr.Ale jest otwarty na wyjazdy.Przed zakupem doradziłem mu spotkanie z fachowcami w terenie i możliwość polukania przez różne telepy.Ja mam niestety do niego ponad 100 kilosów ,więc nie pomogę za wiele.Z góry dziękuję za każdy odzew.

luneta sześć cali, ef przez pięć