Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wersja nr 2 mi najbardziej podchodzi. Bardzo fajna fotka Szymon. :)

Lyra 102/1100 achro, WO Redcat 51 apo,  HEQ5 pro, Skywatcher Star Adventure, 8x42, Asiair

Napisano

Tak jak Markowi - mi też wersja 2 najbardziej odpowiada. A zdjęcie bardzo dobre, fajna obróbka, fajne tło. Sam doskonale pamiętam, jak pomimo zmodowania ciężko coś więcej czerwonego z Canona wytargać :)

jolo-astrojolo.png

Napisano

Mnie tez 2 najbardziej sie podoba. Tak sie sklada ze mam prawie taki sam setup jak Ty Szymonie - tylko aparat 350D - dlatego z zaciekawieniem patrze na Twoje fotki uczac sie i podziwiajac co mozna wyciagnac z tej tuby :)

William Optics Zenithstar 73 III APO, Sky-Watcher Star Adventurer GTi, ZWO ASI1600MM Pro, ZWO EAF 5v, Filtry + kabelki

http://www.astrobin....s/FunkyKoval35/

Napisano

Panowie dzięki za opinie. Teraz już zdecydowane, którą fotkę wykorzystam na blogu. :)

...Sam doskonale pamiętam, jak pomimo zmodowania ciężko coś więcej czerwonego z Canona wytargać :)

Nie mam doświadczenia z kamerką ale po fotkach widzę, że Canon nigdy nie dogoni dedykowanej kamery.

Baner III.jpg

Wizual: Skymaster 15x70, SYNTA 10", SYNTA 12" Goto
Foto: SW 150/750+ATIK 383l, guide: SW 80/400+QHY5, na montażu: HEQ5
Foto: TS 130/910+ATIK 383l, guide: SW 80/400+QHY5, na montażu EQ6
Szybka pomoc