Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Drodzy Miłośnicy Gwiazd!

Serdecznie zapraszamy Was na coroczny zlot astronomiczny organizowany przez Delta Optical: AstroShow 2022 ? XI edycja. W tym roku odbędzie się w dniach 26-28 sierpnia w miejscowości Trzebaw, nieopodal Poznania.

A na zlocie:

- dwie noce obserwacyjne na polu wypełnionym sprzętem oferowanym przez Delta Optical

- warsztaty dla poczatkujących z podstaw obserwacji nieba, składania teleskopu i prostej astrofotografii

- warsztaty astrofotograficzne dla zaawansowanych z obróbki materiału

- prelekcje astronomiczne - w tym roku gościem specjalnym jest Łukasz Lamża, który opowie o możliwościach podboju Kosmosu w XXI wieku

- możliwość bezpłatnego wypożyczenia sprzętu astronomicznego na czas zlotu (okulary, lornetki adaptery i wiele innych produktów topowych marek)

- dla najmłodszych uczestników zlotu Klub Młodego Przyrodnika z doświadczeniami przyrodniczymi i obserwacjami mikroskopowymi

- mobilne planetarium

Tego typu imprezy to świetna okazja się aby wspólnie pogapić się w niebo, ale też zapoznać się z szerokim przekrojem sprzętu astronomicznego , który Delta Optical ma w ofercie.

Szczegóły znajdziecie na stronie na www.astroshow.pl

1. image.jpeg.ba2904cf54b2e42595d687729b0582f0.jpeg
Napisano

@Delta Optical mam pytanie - mieszkam obok, wykupienie noclegu nie ma dla mnie sensu, a bez tego widzę że nie mogę brać udziału w całej imprezie poza "dniem otwartym" cokolwiek to znaczy. Chciałbym zjawić się na zlocie, ale bez noclegu - głownie chodzi mi o obserwacje w pt i sb. Czy jest taka możliwość? ? 

Czy użytkownicy for mają jakiś rabat?

APM 12x50 ED | APM 20x70 ED | APM 82/90 SD APO
szeptykosmosu.pl

Napisano

Co to za " dzien otwarty" , za ktory trzeba zaplacic 250 zl? W dodatku chybiona miejscowka za blisko Poznania. SQM wg light pollution map wynosi 20,53 w zenicie. Nawet 20 calowy teleskop chyba nie uratuje sytuacji [nie wspomne jak dluga bedzie do niego kolejka i jak ograniczony czas na obserwacje dla jednego czlowieka].

A mi sie marzą star party jak w USA - masa ogromnych Newtonow ,rasowe refraktory, namioty, przyczepy kempingowe i  bezinteresowni entuzjasci astronomicznych obserwacji.

Napisano
32 minuty temu, lemarr7 napisał:

A mi sie marzą star party jak w USA - masa ogromnych Newtonow ,rasowe refraktory, namioty, przyczepy kempingowe i  bezinteresowni entuzjasci astronomicznych obserwacji.

no to zapraszamy na OZMA, to własnie jest taki zlot

Napisano
19 godzin temu, Paweł Sz. napisał:

@Delta Optical mam pytanie - mieszkam obok, wykupienie noclegu nie ma dla mnie sensu, a bez tego widzę że nie mogę brać udziału w całej imprezie poza "dniem otwartym" cokolwiek to znaczy. Chciałbym zjawić się na zlocie, ale bez noclegu - głownie chodzi mi o obserwacje w pt i sb. Czy jest taka możliwość? ? 

Czy użytkownicy for mają jakiś rabat?

W sumie mógłbym zapytać o to samo ?

www.astronoce.pl

Vanguard Endeavor 8x42 EDII | TS Photoline 72ED

Napisano

Użytkownicy Forum mają rabat 10%.

Koszt Dnia Otwartego to również koszt uczestnictwa w kolacji, pakietu startowego.

Wbrew pozorom my na organizacji tego zlotu nie zarabiamy (a zazwyczaj dokładamy) - cena obejmuje pełne wyżywienie, noclegi, koszty wykładowców, koszty obsługi, pracowników i spedycji sprzętu, koszty koszulek i inne mniejsze kwoty które po zsumowaniu tworzą całkiem sporą sumę. My przywozimy ze sobą cały samochód sprzętu - m.in. z okularami klasy TV Nagler czy Pentax które można za darmo wypożyczyć w czasie zlotu a które potem trzeba sprzedać jako powystawowe... 

Jeśli chodzi o miejsce - staramy się co roku jechać w inną część Polski - jasna sprawa, że najlepsze niebo jest w Bieszczadach ale czy wtedy mielibyśmy gości np. ze Szczecina? Raczej nie ma na to szans. A chcemy by przyjeżdżali do nas Miłośnicy Nieba z całej Polski.

pozdrawiamy

• Like 1
  • Thanks 1