Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym Was tylko poinformować, że w środę  dnia 8.10.2014 r. o  godz 16.30 zostanie w telewizji regionalnej (w całym kraju) wyemitowany program o naszym zlocie.

Będą tam czwartkowe wywiady z naszymi zlotowiczami nakręcone przez panią redaktor z Trójmiasta.

Zapraszam to oglądania.

• Like 6

Sprzętos:  N.Capella 16", Meade SCT8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

Napisano

i co- był ten program? nie mogę namierzyć go na stronie tvp regionalnej...

10x50, 20x70, SW200/1200DobsGoTo

...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

...zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy -z knajpy- gondolą...

Napisano

Także nie dałem rady obejrzeć, a na stronie TVP regionalnej jeszcze nie ma możliwości obejrzenia, może dziś lub jutro będzie bo widać że wrzucają z opóźnieniem online archiwalne.

A może ktoś już namierzył program, jak to to będę wdzięczny za link:)

SW 200/1000 Celestron VX,
LVW 8,13,22  i jakieś tam szkiełka:)
NIKON 10x50 EX

------  PTMA Poznań  ------ 

Napisano

Niestety też nie było mnie w domu 16.30 to nieludzka pora na oglądnie TV. Co do programu zadzwonił do mnie Leszek Pyra, było o zlocie i Parku, było kilka wywiadów z naszymi  Zlotowiczami, widoczny przy swym sprzęcie podobno też  był  Jacek Ebel ;)

Było jeszcze kilka aspektów o których nie będę tu pisał?.sami zobaczycie jak się pojawi w archiwum. :)

Sprzętos:  N.Capella 16", Meade SCT8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

• 1 miesiąc później...
Napisano

I co z tym programem?

Jest gdzies w necie?

Udzielalem wywiadu uroczej Pani redaktor i ciekaw jestem jak wyszedlem :P

ZWO AM5, TecnoSky Quadruplet AG70 F/5 + ZWO ASI 183 MC Pro + ZWO CAA + ZWO EAF, Orion 30mm Guidescope + ZWO ASI 120MM Mini, AsiAir Plus

Napisano

Azar...  jakiś link masz może? Też bym chciał zobaczyć filmik.

Montaż ATM, niutek 130/650 z ASI034 do guide na refraktorku 70/500, Nikon D3100 full spectrum + pier  ;)

Napisano

A we wrześniu była TV na zlocie? :huh:

Baner III.jpg

Wizual: Skymaster 15x70, SYNTA 10", SYNTA 12" Goto
Foto: SW 150/750+ATIK 383l, guide: SW 80/400+QHY5, na montażu: HEQ5
Foto: TS 130/910+ATIK 383l, guide: SW 80/400+QHY5, na montażu EQ6
Szybka pomoc 

Napisano

Tak.

Udzielałem wywiadu :D

ZWO AM5, TecnoSky Quadruplet AG70 F/5 + ZWO ASI 183 MC Pro + ZWO CAA + ZWO EAF, Orion 30mm Guidescope + ZWO ASI 120MM Mini, AsiAir Plus

Napisano

Znalazł ktoś film z ostatniego zlotu?

Napisano

Szperałem, szperałem i nic nie wyszperałem. Też chciałbym go obejrzeć bo nie miałem okazji oglądać w czasie normalnej emisji. Może komuś z kolegów się uda, może robiłem to nidokładnie, sam nie wiem.

Napisano

Dzieki za link :)

Nawet chyba w miarę wyszedłem :P

Napisano

Ja myślałem że to troszkę bardziej obszerne będzie :)

Montaż ATM, niutek 130/650 z ASI034 do guide na refraktorku 70/500, Nikon D3100 full spectrum + pier  ;)

Napisano

A tam nie ma, co narzekać zawsze coś pokazują o nas i mówią a to się liczy, nie tylko w świecie Astronomii, ale też u zwykłych ludzi. Ja oglądałem dziękuję, za filmik. :)