Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Wrocław to duże miasto i z pewnością mieszka tu i w okolicy wielu amatorów nocnego nieba.

Śledząc różne wątki na różnych forach na próżno jednak szukać informacji o jakichś wspólnych obserwacjach 

Owszem na sąsiednim forum jest nawet temat o tym samym tytule który zawiera 427 strony , jednak ostatnie pewnie kilkaset wpisów to porady o tym jak zrobić zdjęcia a potem je obrobić.

Mnie bardziej interesuje astrospołeczność która się spotyka od czasu do czasu i na żywo spędza wspólnie czas spoglądając w okular.

Wiecie coś o kimś takim ?

Odezwij się 😉

• Like 1

ATM 13",GSO 8", ES-y 82 : 24mm, 14mm, 8,8mm, 6,7mm, 4,7mm , GSO Superview 30mm, Nikon Action EX 10x50

• 3 lata później...
Napisano

Cześć - odświeżę może temat, bo trudno mi trochę uwierzyć, że na forum nie ma aktywnych astromiłośników z Wrocławia. 

Ja mieszkam tutaj od dawna, ale cały swój sprzęt trzymam od lat u rodziców w Wielkopolsce, gdzie jest ciemniejsze niebo, bo niestety we Wrocławiu obserwować DSów się nie da, a miejscówek w okolicach nie znam.
Chętnie wybrałbym się z Wrocławia na obserwacje w jakieś ciemniejsze miejsce, pewnie nawet i Taurusa bym przywiózł do miasta gdyby tu mógł łapać fotony a nie kurz. Może nawet właśnie kolega @bikfisz byłby wciąż zainteresowany?

Radek

Taurus 380