Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No cóż !

Żal d*pę ściska  wypada mi tylko życzyć Wam: udanych obserwacji i foto, wspaniałej pogody , zarówno tej w realu, jak i przysłowiowej pogody ducha 😀

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1

Sprzętos:  N.Capella 16", Meade SCT8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

Napisano

O matko naprawdę zazdroszczę ale Wam życzę jak najlepiej. Czystego nieba i fajnej integracji!!! Jesiennego zlotu nie odpuszczę. Trzymajcie się się dawajcie zdjęcia ze Zlotu

TSAPO 140/910 +QHY268M + QHYCFW3 & William Optics Guidestar 61 APO + ASI178MM

iOptron CEM70EC-NUC,  Astronomic 36mm: CLSCCD ,RGB, Ha, OIII, SII, pro planet IR742

https://moje-nocne-niebo.pl   

YouTube - Moje Nocne Niebo

Napisano

Gdzie zamawialiście pogodę?

Synta 12",  ES-y 30; 14, 8.8, 4.7;  filtry Lumicon 2"  OIII, UHC, H-Beta, H-Alfa
DSC  Lornetka 25X100, noktowizory

avatar3.png.b609b6d8baad58eb4a731d0d85b910e6.png

Napisano
20 godzin temu, Virus napisał:

Czekamy na gwiaździstą nockę...

20230420_151426.thumb.jpg.fff797a2fe11c3942f2a5a8018a68f2b.jpg

Gdzie do odbioru ? 

SW ED80/600, GSO AZ4 ALT-AZ,SW HEQ5 PRO SynScan,

TS 5mn, ES 6.7 82*, TMB 7.5, ES 14 82*,Barlowa GSO ED 2x , EX 10x50

Napisano
Teraz, krzkrz napisał:

Gdzie do odbioru ? 

Tam gdzie robione zdjęcie - na stole😆

• Like 1
  • Haha 1

Tu była kiedyś jakaś stopka, ale nie nadążała za zmianami sprzętowymi...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pogodnego nieba życzę!

Napisano

Łażę z psem po lesie mam nad sobą rozgwieżdżone niebo, poczekam do 23:00 aż w mojej dziurze wyłączą światła, właśnie wbiłem nawigację do Zatomia, chyba sobie jednak odpuszczę 😉

Udostępniona trasa
Z (50.1313509,22.2660756) do Zatom przez A4.

8 h 1 min (762 km)
🤪

• Like 2

Sprzętos:  N.Capella 16", Meade SCT8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

Napisano

I tak ze Zlotu wróciłem do domu. Co prawda z Zatomia wyjechałem o godz. 7.30, ale dopiero teraz dotarłem do domciu. W tym miejscu (jeśli nie w tym to niech admin zmieni), chciałbym serdecznie podziękować organizatorowi GAYOS (Piotrek), współmieszkańcom pokoju w czasie Zlotu, uczestniczkom i uczestnikom za mile spędzony czas, wesołe chwile i podziękować wszystkim uczestnikom za przybycie do Naszej Enklawy Zatom, Do zobaczenia na Zlocie jesiennym.

• Like 6
Napisano
2 godziny temu, Paweł Sz. napisał:

Ostatnia noc, wisiało trochę cirrusów, ale po 2 w nocy zrobiło się już bardzo przyzwoicie 😉 Skompresowane zdjęcia z telefonu, więc jakość taka jak widać, bez powiększenia da się oglądać 🙂

UFO.jpg

• Like 1
  • Haha 6