Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem dosyć początkującym miłośnikiem astronomii więc pomyślałem. że fajnie było by mieć kogoś z kim można było by dzielić swoją pasję. Szukam osoby z okolic Drawska Pomorskiego, Wałcza, Stargardu Szczecińskiego, czy też nawet ze Szczecina. Mieszkam w Złocieńcu. Gdyby ktoś był zainteresowany proszę pisać na PW. (Nie wiem czy umieściłem temat w dobrym dziale. W razie czego proszę o przeniesienie.)

• Like 1
Napisano

Witam. Jestem dosyć początkującym miłośnikiem astronomii więc pomyślałem. że fajnie było by mieć kogoś z kim można było by dzielić swoją pasję. Szukam osoby z okolic Drawska Pomorskiego, Wałcza, Stargardu Szczecińskiego, czy też nawet ze Szczecina. Mieszkam w Złocieńcu. Gdyby ktoś był zainteresowany proszę pisać na PW. (Nie wiem czy umieściłem temat w dobrym dziale. W razie czego proszę o przeniesienie.)

Bardzo dobrze umieściłeś swój post, paru Kolegów zapewne w okolicy znajdziesz, a najważniejsze jest to, ze mieszkasz na rzut beretem od naszej Mekki czyli Zatomia 8)

Dwa razy w roku możesz mieć około osiemdziesięciu Kolegów wokół siebie - wystarczy podjechać :)  Najbliższy termin 18 - 22.03 http://www.forumastronomiczne.pl/index.php?/topic/5545-x-jubileuszowy-zlot-w-zatomiu-zapisy/  a w tym dziale możesz poczytać o poprzednich  http://www.forumastronomiczne.pl/index.php?/forum/75-oficjalny-zlot-forum/

• Like 2

Serdecznie pozdrawiam i kryształowego nieba życzę - Jacek  ?
TS T APO 90/600 z TSFLAT2 + Samyang 135 f2 ED z QHY183C + AS 60/240 z RC IMX290M + Canon 550D - sadzane na ZEQ25GT + Nikon 12x50 EX do podglądania.

Napisano

Cześć. Perseus możesz mi podesłać zdjęcie mapki z googl-a, bo jakoś nie mogę zlokalizować twojej miejscowości ?

Co do zlotu to odbędzie się on w miejscowości Zatom ? Czy w ośrodku wypoczynkowym Zatomie ? Ps. Już się nie mogę doczekać :)

Napisano

Co do zlotu to odbędzie się on w miejscowości Zatom ?

Dokładnie miejscowość Zatom tu na południowy zachód od Ciebie :)

post-476-0-59011100-1421757697_thumb.jpg

Serdecznie pozdrawiam i kryształowego nieba życzę - Jacek  ?
TS T APO 90/600 z TSFLAT2 + Samyang 135 f2 ED z QHY183C + AS 60/240 z RC IMX290M + Canon 550D - sadzane na ZEQ25GT + Nikon 12x50 EX do podglądania.

Napisano

Może w poszukiwaniach pomoże ci ta mapka.

Baner III.jpg

Wizual: Skymaster 15x70, SYNTA 10", SYNTA 12" Goto
Foto: SW 150/750+ATIK 383l, guide: SW 80/400+QHY5, na montażu: HEQ5
Foto: TS 130/910+ATIK 383l, guide: SW 80/400+QHY5, na montażu EQ6
Szybka pomoc 

Napisano

Witam.

... Mieszkam w Złocieńcu...

Jak byś napisał to miesiąc temu, to bym mógł ciebie w 5 min odwiedzić. :D

Na początku stycznia przeprowadziłem się ze Złocienća (mieszkałem koło stadionu miejskiego) do Kołobrzegu wraz z żoną z powodu pracy.

Złocieniec będę jednak często odwiedzał, ponieważ mam tam rodzinę. Następną wizytę planuję na 2 dni (26. do 27.01.).

Cały sprzęt obserwacyjny mam jednak już w Kołobrzegu i nie planuję go wozić...

Jak był byś chętny na spotkanie razem z twoim Tatą to daj znać na pw. Z chęcią doradzę w kwestii astro. :)

Pozdro

Maciej M.

• 2 miesiące później...
Napisano

Cześć. Mam problemy z wariującym GOTO w montażu CG5GT. Już mi się powoli kończą pomysły i nie wiem, jak to zrobić, aby działo dobrze.

Czy planujecie w najbliższym czasie jakiś mini zlocik ? Ew. Mogę się spotkać z 1-2 osobami.

Mieszkam w miejscowości Złocieniec, ale myślę, że jakieś 50-100km dam radę podjechać.