Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• lukost zmienił tytuł na Zorza polarna 5.11.2023
Napisano

Wracaliśmy dzisiaj z Bieszczadów do domu, ale tak byłem skupiony na drodze, że nic mi nie wpadło w oko 😞 

jolo-astrojolo.png

Napisano
W dniu 6.11.2023 o 01:00, Ciekawska napisał:

Ja przegapiłam najlepszy spektakl (o co, nie ukrywając, mam ból tylnej części), ale rzutem na taśmę na sam koniec udało mi się z balkonu w centrum Krakowa łapnąć telefonem delikatną różową kurtynę na północnym niebie. Jakość tych zdjęć jest paskudna w porównaniu z Waszymi, ale co tam, wrzucę - to pierwszy raz w życiu kiedy jakkolwiek udało mi się zarejestrować zorzę 😆

PXL_20231105_193813588.NIGHT.thumb.jpeg.b2ff6bf050d57695f7a4b77d0071923f.jpeg

PXL_20231105_193410844.NIGHT.thumb.jpeg.f074db22fe115a34a89b36df73ff5e22.jpeg

Znasz moze jakas ekipe z Krakowa na jakies obserwacje? Chetnie bym sie wybral.cos pooglądać w ladny wieczor

Napisano
10 godzin temu, martinezx napisał:

Znasz moze jakas ekipe z Krakowa na jakies obserwacje? Chetnie bym sie wybral.cos pooglądać w ladny wieczor

Właśnie niestety nie znam takiej ekipy, nad czym ubolewam zwłaszcza dlatego, że sama nie mam auta i trudno mi się gdzieś poza miasto na obserwacje wyrwać, a tak to zawsze można by się z kimś zabrać. Jedynie czasem zdarza mi się obserwować z @Mareg w Mogilanach

obecnie: APM MS 25x100 | Nikon Action EX 10x50 | oczy wyraka Nikon 2x50 | BGSZ 2.3x40 | filtr ND 5 | Slik Pro 700 DX
w przeszłości: GSO 10" | SW 1141 EQ1 | Gambit 8x40

astrosztuka

Napisano
15 minut temu, Ciekawska napisał:

Właśnie niestety nie znam takiej ekipy, nad czym ubolewam zwłaszcza dlatego, że sama nie mam auta i trudno mi się gdzieś poza miasto na obserwacje wyrwać, a tak to zawsze można by się z kimś zabrać. Jedynie czasem zdarza mi się obserwować z @Mareg w Mogilanach

Ok odpisalem na priw