Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I kolejny raz wykonałeś dobrą robotę, atlas super, dzięki :).

Takahashi FSQ 106ED, TS 50/205 guidescope, NEQ6pro belt mod, QHY8L, ALccd5L-IIc, 550d

Napisano

Też o tym pomyślałem. Z tego co pamiętam to już jakiś atlas Moon-ka był drukowany, albo mi się tylko wydaje.

Takahashi FSQ 106ED, TS 50/205 guidescope, NEQ6pro belt mod, QHY8L, ALccd5L-IIc, 550d

Napisano

No jutro albo pojutrze będę wiedział.

Czy ja dobrze rozumiem że trzeba wydrukować 146 stron?

No i potem to zbindować?

• Like 1

SW 1200/250 flex, trzy lornetki.

Napisano

Druk na kredzie ? W sumie głupie pytanie bo to oczywiste.

Druk dwustronny będzie tańszy. To ma być laminowane raczej, mam rację?

• Like 1

Napisano

Też bym chciał dwa. A by atlas miał ręce i nogi trzeba go wydrukować w całości razem z pierwszymi stronami tekstu. Choć po angielsku, ale dopełnia całości.

• Like 1

Neptune-M, Mars-M, Atik 383L+, 314E, Eos 600D, Askar 80PHQ, CT8, ZWO: EAF, CAA, Takahashi EM-10

AstronomiAamatorska Event Horizon Observatory @Event Horizon ObservatoryMethuselach     

Napisano

Mam odpowiedź z drukarni,

Myślę że cena jest zaporowa :-X

Witam
Koszt jednego egzemplarza przy 15-20 sztukach to 231 zł brutto za jeden egzemplarz (wydruk dwustronny na kredzie 170g + laminowanie dwustronne matowe + przygotowanie do druku + bindowanie plastikową sprężyną)

Domyślam się że zaraz odezwą się głosy że może bez bindowania albo bez laminatu. Jednak moim zdaniem jak już płacić to za coś dobrej jakości. Poza tym drukarnia nie zrealizuje zamówienia typu dwa atlasy z laminatem pięć bez a piętnaście ful wypas, znaczy zrealizuje ale sobie za to policzy.

Decyzja należy do zainteresowanych.
  • Like 1

Napisano

Mam pytanie do jacka2. czy jest szansa na dodruk poprzedniego atlasu księżyca z wątku "Zaawansowany atlas Księżyca"?

Myślę że tak, nie wiem tylko jakie będą koszty dodruku jednego egzemplarza.

Napisano

A można zobaczyć jak wyglądał poprzedni atlas i jaka była by cena?

Napisano

OK, dzięki. Zobaczę ile u mnie powiedzą w drukarni za taki atlas.

Napisano

A gdyby zrobić zapisy i listę ???

Może zebrałoby się zamówienie na 200-300 egzemplarzy i cena zjechałoby na 50% pierwotnej albo jeszcze niżej ???

Chętnie kupiłbym nowy atlas w cenie poprzedniego  ;)  ;)  ;) .

(nie wiem czy wszyscy astro-hobbyści czytają wszystkie fora ale inicjatywa jest na tyle ciekawa, że można by rozgłosić sprawę także na paru innych forach ?)

Napisano

Było już taka inicjatywa przy "Zaawansowany atlas Księżyca". Było na AM, AP i przy drugiej edycji zaprezentowany na zlocie. I co ? Łącznie chyba było 21 sztuk z 2 edycji.

• 1 rok później...