Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po długim namyśle zdecydowałem się wystawić na sprzedaż mojego Dobsona GSO 10". Jestem pierwszym właścicielem. Teleskop kupiłem w Delta Optical w maju 2020r. Jest w bardzo dobrym  stanie mimo upływu 4lat. Lustro główne w doskonałym stanie myte dwa  razy zgodnie ze sztuką. Sprzedaje ponieważ w ostatnim czasie coraz rzadziej z niego korzystam. Jak ma stać w kącie w pokoju i się kurzyć lepiej niech komuś służy. 

Teleskop jest dobrze skolimowany. Montaż i wyciąg działa sprawnie. W tubie są wywiercone otwory, które służyły do zamontowania adaptera od StarSensa. Przez ostatni rok z dużym powodzeniem korzystałem z tego rozwiązania. Na dwóch ostatnich zdjęciach  prezentuje z zamontowanym modułem. Adapter został sprzedany, ale jeśli ktoś będzie miał takowy lub zakupi może bez problemu zamontować w przygotowane w tym celu otwory. Aktualnie są zaślepione naklejką FA na magnes.

W skład zestawu wchodzi 

-tuba optyczna Newtona 254/1250mm na montażu Dopsona

- wyciag Crayforda z mikrofocuserem1:10

- szerokokątny okular Erfle'a 30mm 2" oraz okular Plossla 9mm 

- szukacz 8x50 kątowy GSO

- wentylator przyspieszający chłodzenie tubusu i lustra głównego         wraz z kasetka na baterie (baterie dołączam do zestawu)

- Extender przedłużka 35mm/2" z gwintem filtrowym 2"

- kolimator optyczny Sky-Watcher 

- kolimator laserowy GSO 

Posiadam również oryginalny karton do tuby. 

Cena jaka mnie interesuje za cały zestaw to 2500pln 

Preferuje odbiór osobisty lub możliwość dowiezienia   w umówione miejsce w promieniu +/- 50km od Poznania.

Wysyłka na odpowiedzialność kupującego.

17.jpg

19.jpg

02.jpg

16.jpg

15.jpg

12.jpg

14.jpg

05.jpg

07.jpg

08.jpg

09.jpg

10.jpg

21.jpg

22.jpg

20230905_193200.jpg

20230905_193127.jpg

• Like 1

Seestar S50/SW ED80/TS 80 APO

Napisano

Ponieważ mam zapytania o rozbicie zestawu proponuję:

Teleskop + 2 okulary + extender  + szukacz kątowy - 2250zl 

Kolimator optyczny 100zl

Kolimator laserowy - 140zl 

Seestar S50/SW ED80/TS 80 APO

• 2 tygodnie później...
  • jolo zablokował ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.