Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Gratuluję i życzę samych pogodnych nocy!

Pytanko - wykupiłeś dodatkowe ubezpieczenie? Od kradzieży, wypadków, etc? Jeśli tak (albo nie 🙂 ) to jaki to był koszt?

• Like 1

jolo-astrojolo.png

Napisano
1 minutę temu, jolo napisał:

Gratuluję i życzę samych pogodnych nocy!

Pytanko - wykupiłeś dodatkowe ubezpieczenie? Od kradzieży, wypadków, etc? Jeśli tak (albo nie 🙂 ) to jaki to był koszt?

Dzięki! Co do ubezpieczenia to tak - sprzęt jest ubezpieczony na sumę 50 000 EUR. Rachunek dostanę na początku grudnia z kolejną opłatą i o ile dobrze pamiętam to coś około 100 albo 140 EUR (mówili mi ale z natłoku wrażeń zapomniałem 🙂 )

• Thanks 1
Napisano

Pogrzebałem dziś trochę przy klatkach jakie zbierałem testowo w trakcie pobytu na montaż teleskopu w PixelSkiesAstro w Catillejar. Robiłem zdjęcia po 5 do 8 klatek w kanale H-alpha. Głównie testowałem ustawienia SGP, meridian filp, ustawienie rotatora względem okablowania i wykonanie skryptów na zakończenie sekwencji. Tak czy inaczej zebrany materiał daje mi wiele radości. Jak tylko poprawi się pogoda i zejdzie trochę Księżyc mam nadzieję zacząć na poważnie

NGC6888.thumb.jpg.6eeb6c0745948e2ccae0ac4bd500fd1d.jpg

NGC6992.thumb.jpg.2f483e70f0dd54516642f6ddbed6de24.jpg

IC443.thumb.jpg.1c33d135b50978710b869d57b69549c0.jpg

NGC7293.thumb.jpg.a7c2962a83ff3eefe8d1a562a423dffc.jpg

• Like 9
  • 3 miesiące później...
Napisano

Wreszcie po paru miesiącach zaktualizowałem swój wpis na blogu. Jeśli ktoś jest zainteresowany moją historią hostingu w Hiszpanii to zapraszam https://moje-nocne-niebo.pl/pixelskiesastro-hiszpania/

Oprócz wpisu przygotowałem krótki filmik podsumowujący moje pierwsze 3 miesiące w PixelSkiesAstro Castillejar 

IC405_Observatory.png.71b533c77eb42e499fa8511b4fe97e54.png

https://youtu.be/GbkeTxFtOxA

• Like 5