Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozglądam się za programem zdalnego pulpitu. Zamysł jest taki rozstawiam sprzęt zaczynam sesję odpalam zdalny pulpit i w domu sobie siedzę i obserwuję 😉 Najlepiej jak by działał po WI-FI. Jakie obecnie są najprostsze alternatywy?

Neptune-M, Mars-M, Atik 383L+, 314E, Eos 600D, Askar 80PHQ, CT8, ZWO: EAF, CAA, Takahashi EM-10
Event Horizon Observatory

Napisano

Na lapku mam W11Pro a na domowym W11Hom więc muszę użyć jakiegoś programu no chyba że jak ogarnę sprzęt to podmienię winde 🙂 

Neptune-M, Mars-M, Atik 383L+, 314E, Eos 600D, Askar 80PHQ, CT8, ZWO: EAF, CAA, Takahashi EM-10
Event Horizon Observatory

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja wolę VNC i używam tego routera do łączenia się z hotspotem, nawet bez dostępu do internetu.

NYX-88, Aksar 65-PHQ, C5, Pegasus astro powerbox adv. v2

Player One Poseidon M-Pro, Player One Filterwheel 7x36mm, Antlia Pro HaOIIISII 3nm, Antlia LRGB, PrometheusAstro Flat Panel

Napisano

Dostęp do internetu jest nawet nie wskazany ze względu na nieposkromione chęci Windows do aktualizacji w porze nocnej jak również nieprzewidywalną niekompatybilność oprogramowania astro po aktualizacji Windows. Niestety jest tak, że aktualizacje Windows są testowane z produktami firmy Microsoft i co bardziej prominentnych producentów softu natomiast my jesteśmy nikomu nie potrzebna niszą i nikt nie testuje z naszymi programami.

Moje komputery przy setupach są odcięte od internetu i dobrze im z tym. Jeśli coś aktualizuję to pod pełna kontrolą i wtedy kiedy chcę.

• Like 1
Napisano
9 godzin temu, wessel napisał:

nieposkromione chęci Windows do aktualizacji w porze nocnej

Nawet gdy ustawisz by nie pobierał i instalował aktualizacji? 

Napisano
W dniu 23.03.2025 o 17:42, Szymfinger napisał:

Nawet gdy ustawisz by nie pobierał i instalował aktualizacji? 

Owszem. Aktualizacje można wyłączyć, tylko że....nie do końca i nie zawsze to działa.