Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Takie małe pierwsze podejście do podsumowania sezonu, zdjęcia robione od lipca 2024 do marca 2025, wszystkie robione refraktorem ED80/600 z barlowami GSO 2x, 3x, 5x i Canonem 60d. Nie mam jedynie próby złapania Merkurego przy pomocy Edka, udało się to tylko na szeroko z obiektywu więc tutaj go nie umieszczam ale mam za to w postaci paru pikseli Neptuna którego uchwyciłem jak był blisko Księżyca 21.08. 2024 więc ogólnie Edek i Canon nałapały prawie komplet, jest Słońce, Wenus, Księżyc, Mars, Jowisz, Saturn, Uran i Neptun 😉 Z czasem może zrobię jakąś większą składankę bo niektórych obiektów trochę się nazbierało. Zachęcam wszystkich do wrzucania swoich podsumowań 🙂

US_2024_2025_ED80_A1.thumb.jpg.037612ca92efe23cd4aec0d8825409ca.jpg

• Like 5
  • Thanks 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.