Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znana  parka z wielkiego misia 😉 Dużo drobnicy w tle się załapało, pomimo dużego zaświetlenia w moim ogrodzie, gdzie wg mapy LP mam około 19,9 mag./arc sec2

Esprit 80, ASI533, Optolong L-pro - 320x60 sek

M97_320x60.thumb.jpg.5427aa42b473aad2e6cbc1e43beb631f.jpg

M97_opis.thumb.jpg.fa206be761e8e78a3f74050176f79c8b.jpg

• Like 7
Napisano

Być może masz rację. Ten kolor też mi za bardzo nie pasuje dlatego dozbierałem trochę wąskiego pasma z Lextrema, ale nie potrafię tego sensownie połączyć. 

To jest tylko 28x300sek i nie wiem czy dalej zbierać, czy odpuścić, bo i tak pewnie tego nie połączę.

M97_Ha_28x300.jpg

• Like 1
Napisano

Lepiej na planetarce ale galaktyka straciła. Jeśli używasz pixa to są sposoby jak łączyć on wydobyć kolor. Ale jest przy tym trochę zabawy. 

Napisano
2 godziny temu, Stiopa napisał:

Lepiej na planetarce ale galaktyka straciła. Jeśli używasz pixa to są sposoby jak łączyć on wydobyć kolor. Ale jest przy tym trochę zabawy. 

Jeżeli masz jakiś poradnik jak to dobrze zrobić to poproszę, bo ja z moją wiedzą tego nieograniam. Tzn wiem jak połączyć Ha z RGB, ale coś więcej to dla mnie wciąż wielka niewiadoma 

Napisano
Godzinę temu, Patrix napisał:

Jeżeli masz jakiś poradnik jak to dobrze zrobić to poproszę, bo ja z moją wiedzą tego nieograniam. Tzn wiem jak połączyć Ha z RGB, ale coś więcej to dla mnie wciąż wielka niewiadoma 

Coś popatrzę, może mam to Ci podeślę. Chociaż ja takie rzeczy robię metodą prób i błędów. Czasami się uda czasami nie wyjdzie 😁