Skocz do zawartości

Sky-watcher BKP2001EQ5 NOWY

Mira_ZG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sky-Watcher 200/1000 na montażu EQ-5 jest jasnym teleskopem zwierciadlanym systemu Newtona z parabolicznym lustrem średnicy 200mm i ogniskowej 1000mm. Umożliwia on m. in. prowadzenie zaawansowanych obserwacji planet i Księżyca ukazując ogromną ilość szczegółów na powierzchniach tych obiektów. Ze względu na swoją konstrukcję jest on szczególnie polecany do obserwacji obiektów mgławicowych. Ze względu na montaż paralaktyczny jest to teleskop bardzo uniwersalny nadający się do dalszej rozbudowy. W odpowiednich warunkach obserwacyjnych powinien ukazać kilkaset mgławic, galaktyk i gromad gwiazdowych zawartych w katalogach Messiera, Caldwella i NGC oraz umożliwić ich uwiecznienie na fotografii. Wyposażony jest on w bezluzowy 2" wyciąg tupu Crayforda z redukcją na 1,25" w komplecie. Całość stanowi doskonałe rozwiązanie dla zaawansowanych obserwatorów nieba za bardzo przystępną cenę.

Opis i dane

Charakterystyka

Ogniskowa [mm]: 1000

Powiększenie: x400

Średnica obiektywu [mm]: 200

Fizyczne

Waga [g]: 2900

Parametry

Kolor: Czarny

Przeznaczenie: Astronomia

Wyposażenie: 2 okulary, Soczewka Barlowa, Statyw, Szukacz, Wyciąg okularowy 1.25”

Załączona dokumentacja: Instrukcja obsługi w języku polskim, Karta gwarancyjna

Gwarancja: 24 miesiące (do marca 2027)

Rodzaj: Teleskop Newtona

🔭🔭🔭🔭🔭🔭🔭🔭🔭🔭

Teleskop zakupiłam dla męża, jednak okazało się ze mieszkając w mieście- w bloku, nie ma on szans na oglądanie nieba.... 

Rozpakowany i po próbie ustawienia parametrów- nieudanej.

Brak jakichkolwiek zarysowań.

Wyłącznie odbiór osobisty.

Cena w sklepie: 3200 zł

Napisano
16 minut temu, Mira_ZG napisał:

Teleskop zakupiłam dla męża, jednak okazało się ze mieszkając w mieście- w bloku, nie ma on szans na oglądanie nieba.... 

I to się okazało dopiero po kupnie?

www.astronoce.pl

Vanguard Endeavor 8x42 EDII | TS Photoline 72ED

Napisano

Mój mąż miał marzenie .... a ja chciałam je spełnić. Niestety nie pomyślałam ze nie uda sie to mieszkając w bloku w centrum miasta.

Możesz sie z tego śmiać, trudno 😅

Napisano

Na chwilę obecną chce sprzedać całość.

Ale kase zachowam na zakup innego sprzętu w przyszłym roku.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cześć jestem zainteresowany jako miasto gdzie podjechać, czy jest możliwość wysyłki? Mój numer 661278831, i czy jest pole do negocjacji?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.