Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,
Sprzedaję klasycznego "edka" z akcesoriami:

- refraktor Sky-Watcher ED80 z nasadką kątową dielektryczną 2"/1,25" oraz okularem LET 28mm w oprawie 2" (refraktor wraz z aluminiową walizką)
- szukacz GSO 8x50 kątowy 90 stopni
- dedykowany rotator do SW ED
- dedykowany flattener
- filtr słoneczny wykonany z folii słonecznej Baader Planetarium Solar Foil ND5 w dedykowanej oprawie do refraktorów o średnicy 80mm.

Jestem drugim właścicielem tuby, nasadki, okularu i szukacza.
Rotator i flattener dokupiłem w teleskopy.pl.

Nie myłem optyki i nie przecierałem optyki. Wszystkie elementy są bez rys z wyjątkiem nasadki kątowej.
W nasadce jest jest mała ryska (widoczna na zdjęciu, przy brzegu elementu optycznego). Obserwowałem kilka razy przez okular (z nasadką) i wg mnie, ryska nie powodowała degradacji obrazu.

Na obiektywie widać kilka pajęczynek i kurz. Mi to nie przeszkadzało. Kilka razy czyściłem optykę i narobiłem więcej szkody niż pożytku.

Cały zestaw był używany głównie do astrofoto.
Całość pracowała z ASI1600. Flattener robi swoją robotę.

Cena: 2500 PLN

Jest możliwość obejrzenia i odebrania całego zestawu u mnie, mieszkam w okolicach Lublina.
Mogę również wysłać na odpowiedzialność kupującego. Koszt wysyłki pokrywa kupujący.

W razie pytań, proszę pisać.

Sprzedaję z powodu przesiadki na newtona o podobnej ogniskowej.

Zdjęcia sprzętu w linku: https://drive.google.com/drive/folders/11g0e_9li2mt5Afmkx7MwJ6tgmZFwgNA7?usp=sharing

Pozdrawiam
Łukasz