Koszy89 Napisano 25 Stycznia Napisano 25 Stycznia Po przesiadce na większego Newtona czas na sprzedaż mojego wiernego drucha 😢 Ech serio smutno będzie się z nim rozstawać, mój pierwszy poważny teleskop, odkąd poraz pierwszy spojrzałem w lornetce na M31 , na chichoty na M81/82 wiedziałem że DS to będzie mój Sport i pod to szukałem teleskopu i ten spełnil moje oczekiwania w stu procentach, wspaniały sprzęt, idealny kompromis gabarytów i możliwości. Dla wielu być może docelowy bo tyle co.oferuje pod dobrym niebem nie da się szybko odhaczyc, dużo by pisać, wg mnie dużo lepiej kupić 10 jak 8 , ten wciąż na luzie mieści się w małe auto a oferuje jednak sporo światła więcej. Z resztą jest na ten temat wiele. Ale do rzeczy . Teleskop w stanie dobrym , sporo widział to i nie wygląda jak nowy 😅 ale to kosmetyka , lustro przykurzone ale nie wymaga jeszcze mycia , częste mycie skraca życie, skolimiwany jak się patrzy , najlepsze planety jakie widziałem to właśnie w nim podczas super seeingu. Jako że odbiór osobisty to każdy sobie sam obejrzy, odbiór w Szczecinie, w przypadku sprzyjającej pogody możliwość przetestowania pod niebem , możemy nawet spakowac się i pojechac pod ciemne niebo , mam filtry okulary można zobaczyć co można zobaczyć 😎 W zestawie sam teleskopu ale aktualnie sprzedaje masę akcesori więc jeśli czegoś nie masz to masz pierwszeństwo na akcesoria a w komplecie zrobimy dobrą cenę. Dla osób nie wtajemniczonych jeszcze w sprzętowe zagwozdki służę uprzejmie rada i w razie jakichkolwiek pytań pozostaje do dyspozycji, aha , półeczka na okulary zdemontowana , ja jej nie używałem ale oczywiście jest w zestawie. Cena 1800 odbiór osobisty plus ewentualnie dowóz w rozsądnej odległości po pokryciu kosztów po doglądaniu. GSO 16" , Gso 10", SW Mak127 , ZRT 457 , statywo szkliwo filtracja i binosy 2x54 8x26,32 , 10x50 ,20x80 Spróbuję pomóc...
Koszy89 Napisano 25 Stycznia Autor Napisano 25 Stycznia Foty GSO 16" , Gso 10", SW Mak127 , ZRT 457 , statywo szkliwo filtracja i binosy 2x54 8x26,32 , 10x50 ,20x80 Spróbuję pomóc...
Koszy89 Napisano 10 Lutego Autor Napisano 10 Lutego Hop aktualne GSO 16" , Gso 10", SW Mak127 , ZRT 457 , statywo szkliwo filtracja i binosy 2x54 8x26,32 , 10x50 ,20x80 Spróbuję pomóc...
Koszy89 Napisano 19 Lutego Autor Napisano 19 Lutego Hej aktualne . Mogę dorzucić szukacz 8x50 Okulary jak w zestawie lub inne z mojej oferty. Sam teleskop z podstawa 1800 Z zestawem jak ze sklepu szukacz okulary GSO 30 GSO 9 2000 zł Inne konfigurację do ustalenia. Możliwy dowóz w rozsądnej odległości po kosztach paliwa . Odbiór osobisty Szczecin z opcja przetestowania pod niebem plus obszerny instruktaż obserwacyjny jeśli ktoś dopiero zaczyna . Również merytoryczne wsparcie po sprzedażowe. Pozdrawiam i zapraszam GSO 16" , Gso 10", SW Mak127 , ZRT 457 , statywo szkliwo filtracja i binosy 2x54 8x26,32 , 10x50 ,20x80 Spróbuję pomóc...
Koszy89 Napisano Wtorek o 08:35 Autor Napisano Wtorek o 08:35 Aktualne z tym że niema już opcji z GSO 30 GSO 16" , Gso 10", SW Mak127 , ZRT 457 , statywo szkliwo filtracja i binosy 2x54 8x26,32 , 10x50 ,20x80 Spróbuję pomóc...
Rekomendowane odpowiedzi