Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Sprzedam chłodzoną kamerę astronomiczną ZWO ASI533MC Pro.

Kamera została kupiona w listopadzie 2023 r. Jest w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym, w pełni sprawna. Używana przeze mnie wyłącznie do astrofotografii.

Sprzedaję z powodu zmiany konfiguracji zestawu astrofotograficznego.

ASI533MC Pro jest wyposażona w kolorową matrycę Sony IMX533 o rozdzielczości 3008 × 3008 px i pikselu 3,76 µm. Kwadratowa matryca 1", 14-bitowy przetwornik ADC, wysoka czułość i bardzo niski poziom szumu sprawiają, że jest to bardzo dobra kamera zarówno dla osoby rozpoczynającej fotografowanie głębokiego nieba, jak i do bardziej zaawansowanych zestawów.

Kamera posiada dwustopniowe chłodzenie TEC, które umożliwia stabilizację temperatury matrycy podczas długich sesji, oraz wbudowany hub 2 × USB 2.0 do podłączenia dodatkowych urządzeń.

Stan techniczny: kamera działa prawidłowo, chłodzenie, wentylator, USB i hub USB są sprawne.

Na klatkach flat widoczne są dwa niewielkie ślady po drobinach kurzu/zabrudzeniu znajdujących się przed matrycą. Są one korygowane standardową kalibracją flatami i nie mają wpływu na końcowy materiał. Celowo tego nie ukrywam — wolę dokładnie opisać stan sprzętu.

W komplecie:

kamera ZWO ASI533MC Pro,
oryginalne pudełko,
oryginalny futerał,
przewód USB 3.0,
dodatkowe przewody USB,
oryginalne adaptery i pierścienie montażowe widoczne na zdjęciach,
zaślepka,
zapasowe tabletki osuszające (desiccant tablets) — przydatne w przypadku przyszłego czyszczenia/serwisowania komory kamery.
Na życzenie mogę udostępnić surowe pliki FITS wykonane tą kamerą, dzięki czemu przed zakupem można samodzielnie ocenić materiał z matrycy.

Cena 2500 pln

Rozsądna negocjacja możliwa.

Wysyłka kurier, paczkomat Inpost, nie wysyłam Poczta Polska

kam_07.jpg

IMG_20260902_114641512_HDR.jpg

kam_01.jpg

kam_06.jpg

Edytowane przez krakus56
  • jolo zablokował ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.