Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czas na tradycyjny temat pozlotowy. :D

Pewnie kojarzycie Nikona 10x50 na statywie przy Pyrlandii. W sobotę pod wieczór przed prelekcjami Mateusza zostawiłem go z zaślepkami na obiektywach, a po prelekcjach zastałem bez zaślepek i nie było ich nigdzie w pobliżu. Czy ktoś może znalazł je gdzieś, albo zapomniał że schował do kieszeni?

Napisano

Witam, przeglądacjąc pokój nr 6 nie zauważyłem czapeczki. Może Maciej (Kuato) będzie coś wiedział, bo ostatni z pokoju się wyprowadzał.

Napisano

My zostawiliśmy szary ręcznik na drzwiach łazienki w pokoju "Jaminik" (Stara Szkoła pod Kasztanami).

obecnie: APM MS 25x100 | Nikon Action EX 10x50 | oczy wyraka Nikon 2x50 | BGSZ 2.3x40 | filtr ND 5 | Slik Pro 700 DX
w przeszłości: GSO 10" | SW 1141 EQ1 | Gambit 8x40

astrosztuka

Napisano

Stałem się posiadaczem polarka, który został porzucony w pokoju nr3 w Pyrlandii - płacze biedaczek za swoim właścicielem i spodziewa się PW :(

post-476-0-42045100-1442153532_thumb.jpg

• Like 1

Serdecznie pozdrawiam i kryształowego nieba życzę - Jacek  ?
TS T APO 90/600 z TSFLAT2 + Samyang 135 f2 ED z QHY183C + AS 60/240 z RC IMX290M + Canon 550D - sadzane na ZEQ25GT + Nikon 12x50 EX do podglądania.

Napisano

Ja w pokoju numer cztery na górze na wieszaku zostawiłem bluzę, ciemna z kapturem i na zamek. Jak ktoś znalazł i zna jej losy to będę wdzięczny za info ;-)

PTMA o. Szczecin

Napisano

Teraz mi to mówisz?! ;-) 

Czyli została. I dobrze, bo u mnie wszystko możliwe, mogła zostać gdziekolwiek indziej, a to ostatnie miejsce które pamiętałem ;-)

PTMA o. Szczecin

Napisano

Pewnie zabrzmi to beznadziejnie i kiczowato, ale ja znów w Zatomiu znalazłam zajefanych ludzi i energię, żeby z jednej strony akceptować chmurewki, a z drugiej nadal nakręcać się na niebo. No i nic nie zgubiłam :) 

• Like 5

We are the universe observing itself. 

Napisano

Pod moim skromnym dachem zagościły:

1)Bluza chyba Roofera,

2) niebieska koszula chyba Szdoma

3) zaślepki do lornetki Alice

4) oraz latarka czołówka biała Szymona lub Marka

Możliwe do odzyskania po podaniu mi adresu i zwrotu kosztów przesyłki po odesłaniu!

5) Dwa pozostawione browary i napój energetyczny -zasilą mój ekosystem -znaczy wypiję za zdrowie właściciela ;) 

• Like 3

Sprzętos:  N.Capella 16", Meade SCT8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

Napisano

Latarka czołówka na 100% nie moja. Koszuli też na zlot nie brałem chyba, że masz na myśli bluzę bo jej nie widzę. Zapodaj najlepiej foto.

Baner III.jpg

Wizual: Skymaster 15x70, SYNTA 10", SYNTA 12" Goto
Foto: SW 150/750+ATIK 383l, guide: SW 80/400+QHY5, na montażu: HEQ5
Foto: TS 130/910+ATIK 383l, guide: SW 80/400+QHY5, na montażu EQ6
Szybka pomoc 

Napisano

Czas na tradycyjny temat pozlotowy. :D

Pewnie kojarzycie Nikona 10x50 na statywie przy Pyrlandii. W sobotę pod wieczór przed prelekcjami Mateusza zostawiłem go z zaślepkami na obiektywach, a po prelekcjach zastałem bez zaślepek i nie było ich nigdzie w pobliżu. Czy ktoś może znalazł je gdzieś, albo zapomniał że schował do kieszeni?

wydaje mi się że jestem sprawcą zamieszania - oddałam zaślepki Robertowi przed wyjazdem - o ile too te chodzi - przepraszam

Napisano

Czy ktoś oprócz jolo i mnie, siedział w moim aucie (czerwony Ford Focus kombi) po stronie pasażera na tym zlocie? Pytam bo znalazłem pod tym siedzeniem czarną czapkę z dwoma szarymi paskami i napisem na małej przyszytej elipsie "AGBO" i nie jest ona ani Łukasza, ani moja.

Takahashi FSQ 106ED, TS 50/205 guidescope, NEQ6pro belt mod, QHY8L, ALccd5L-IIc, 550d

Napisano

W pyrlandii w pokoju nr 3 zostawiłem szczoteczkę do zębów elektryczną, dezodorant oraz ręcznik (chyba niebieski był).

Napisano

Latarka czołówka na 100% nie moja. Koszuli też na zlot nie brałem chyba, że masz na myśli bluzę bo jej nie widzę. Zapodaj najlepiej foto.

Błękitna bluza[emoji1]

Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka

Sprzętos:  N.Capella 16", Meade SCT8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

Napisano

Błękitna bluza[emoji1]

Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka

Raczej moja. :-

Baner III.jpg

Wizual: Skymaster 15x70, SYNTA 10", SYNTA 12" Goto
Foto: SW 150/750+ATIK 383l, guide: SW 80/400+QHY5, na montażu: HEQ5
Foto: TS 130/910+ATIK 383l, guide: SW 80/400+QHY5, na montażu EQ6
Szybka pomoc 

Napisano

Moja niestety nie...

Spokojnie, Twoją też mam: Ciemna z kapturem, rozpinana - przed odjazdem  obarczono mnie kilkoma fantami...Podaj mi adres na PW!

Może jutro uda mi się wysłać Wasze rzeczy!

Napisano

Ja jeszcze zostawilem w Pyrlandii nr 3 ładowarkę (marki nokia) do telefonu z koncowka usb.

Jacku - pisz do P. Pyry już nie pamiętam czy Ty przed nami (Słupsk/Ustka) czy po wyjechałeś (Włodek, Łukasz wcześniej) ale my wzięliśmy tylko polarek, który już znalazł właściciela.

Serdecznie pozdrawiam i kryształowego nieba życzę - Jacek  ?
TS T APO 90/600 z TSFLAT2 + Samyang 135 f2 ED z QHY183C + AS 60/240 z RC IMX290M + Canon 550D - sadzane na ZEQ25GT + Nikon 12x50 EX do podglądania.

Napisano

Jacku - pisz do P. Pyry już nie pamiętam czy Ty przed nami (Słupsk/Ustka) czy po wyjechałeś (Włodek, Łukasz wcześniej) ale my wzięliśmy tylko polarek, który już znalazł właściciela.

napewno zadzwonie :)

Napisano

Wszystkie przedmioty znalezione przez mnie dziś zostały rozesłane poleconymi priorytet, roztargnieni zlotowicze dostali o tym PW ;D

Pozdro Robert

• 2 tygodnie później...
Napisano

Temat odgrzebie, dzisiaj układałem koszulki i znalazłem jedna dodatkową haha

Biała L z X jubileuszowego zlotu. - Pyrlandia pok.4 

SW 200/1000 Celestron VX,
LVW 8,13,22  i jakieś tam szkiełka:)
NIKON 10x50 EX

------  PTMA Poznań  ------