Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Klimaty jak z Wiedźmina :5640dc6ec0764_04Wink: Super zdjęcie . 

• Like 1

Synta 8 , Montaż Celestron CG5GT ,Canon 40D, Canon 300D+kabelek do długich czasów + Laptop Lenovo , Canon SX20 IS , Tair 3S, Rosyjska lornetka  7x50 , Jupiter 21M ,Grzałki , Baader Genuine Ortho 5mm i parę kolorowych filtrów :)  

f684.jpg

Napisano
1 godzinę temu, Destiny napisał:

Klimaty jak z Wiedźmina :5640dc6ec0764_04Wink: 

Tom V "Pani Jeziora" (chociaż w tym wypadku to jakieś starorzecze Wisły).

• Like 1
Napisano

Ciri, Lwiątko z Cintry ani chybi :)

• Like 2

APO TS 130/910;  ASI 290MM; okular Baader Scopos 30 mm 2",  ES 14mm,  ES 6,7 mm, EQ6-R Pro, Player One Poseidon-m Pro, Player One Phoenix Filter Wheel7×2“, Antlia LRGB-V Pro , Jolo AstroHub 3.0

Napisano

Pisząc o starorzeczu miałem na myśli, że nie główny nurt Wisły bo widać zamarzniętą taflę wody.

O ile dobrze zlokalizowałem miejsce zdjęcia, jest na nim ta grobla i zatoczka na Wiśle:

56a8bf56499d2_ZatoczkanaWile.jpg.dab34d8

Napisano

Coś tu jednak kiedyś płynęło. Może to pozostałości po średniowiecznej fosie?

Rok 1861:

56a8c630b4998_Zamek1.jpg.c237a7512595cfb

A i obecnie potrafi ostro płynąć:

56a8c63c5eff6_Zamek2.jpeg.410721e25d2205

Napisano

Fosa była na pewno co wyraźnie widać na tym drugim zdjęciu. Widać ją też wyraźnie w terenie. Czy była też od strony rzeki? Tego nie wiem ale wątpię. Pewnie była tylko z nią połączona. 

Tak czy inaczej miejsce jest bardzo urokliwe :)  

Napisano

Podziwiam modelkę! Ja obecnie sypiam pod kołdrą, kocem i w długim szlafroku, a ona tam biedna zimą w kiecce - chapeau bas ;) A samo zdjęcie jak zwykle przepiękne - też bym chciała taką sesję!

2 godziny temu, loki_p napisał:

Tak, to dokładnie to miejsce i ta główka na Wiśle. Ja jestem geologiem i dla mnie starorzecze to starorzecze :) 

Serio jest Pan geologiem? :)

Napisano
8 minut temu, sky_paparazzi napisał:

Podziwiam modelkę! Ja obecnie sypiam pod kołdrą, kocem i w długim szlafroku, a ona tam biedna zimą w kiecce - chapeau bas ;) A samo zdjęcie jak zwykle przepiękne - też bym chciała taką sesję!

Ciesz się, że nie Ekologiem :5640dc6e20115_02Laugh:

Sprzętos:  N.Capella 16", Meade SCT8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

Napisano
1 godzinę temu, sky_paparazzi napisał:

W sumie to było tylko 10 minut więc nie tak źle. Kolejne sesje w planach :) 

No i może nie do końca geologiem ale bardzo blisko. Więcej jest w odpowiedniej zakładce na stronie. 

I jeszcze raz "Pan" i daje bana :) 

Napisano
45 minut temu, loki_p napisał:

W sumie to było tylko 10 minut więc nie tak źle. Kolejne sesje w planach :) 

No i może nie do końca geologiem ale bardzo blisko. Więcej jest w odpowiedniej zakładce na stronie. 

I jeszcze raz "Pan" i daje bana :) 

Doczytałam :) A pytam bo mój chłopak studiuje geologię, a swego czasu był przyklejony do teleskopu. Widzę nie tylko on działa w jednym kierunku i przeciwnych zwrotach :D

Napisano
9 godzin temu, Pawcio napisał:

Ciri, Lwiątko z Cintry ani chybi :)

Skąd on bierze te ślicznotki :5640dc6e79ff9_03Silly:

Sprzętos:  N.Capella 16", Meade SCT8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉