Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej

Nie mogłem się oprzeć, w tym kadrowaniu to wygląda jak anioł :)

pk

ieq45, tsapo65, stf8300m, fw4-8300, zwo 1200mm, kable, złączki, trytytki

pozdrawiam

Paweł Koczan

• 3 tygodnie później...
Napisano

Tylko jakbyś usunął te niebieskie kłaki bo gwiazdy zasłaniają ;) 

ps. Oczywiście to żart.  Świetne zdjęcie !!

• 4 tygodnie później...
Napisano

Na miniaturce zdjęcie jest świetne, super kolory i szczegóły.

Wybacz, ale muszę to napisać. Po powiększeniu tło wygląda okropnie - fuj. Masakryczne odszumianie! Nawet duży szum w tle jest lepszy od tego kisielu. Piszę to, bo zdjęcie mi się podoba, ale ten element musisz zdecydowanie poprawić.

• Like 1

SW 200/1000, TSAPO65Q, NEQ6 Pro SynScan, iOptron CEM25EC, Atik 383L+, ASI1600MMC, PG Chameleon3, MPCC, IDAS LPS P2, Nagler 9mm, Powermate 2,5x, Nikon D80, D7500, D750, Samyang 135

Szukasz darmowej wersji PixInsigt LE? Zgłoś się na PW!

Napisano

No niestety, najlepiej to nie wygląda w szczegółach tła. Nie odszumiaj tak bardzo, przecież tło nie musi być gładkie jak pupa niemowlaka, szum jest czymś naturalnym w tym fachu...trzeba tylko utrzymać propocje.

• Like 1
  • 3 tygodnie później...
Napisano

Każda obróbka to nowe doświadczenie, w poprzedniej (ten sam materiał) byłem skrytykowany za potężny szum. Zdjęcie jest mocno wyciągane. Więc do złotego środka jeszcze mi daleko. Ale każde zdjęcie zwiększa moje doświadczenie więc w następnych obróbkach postaram się aby były wyniki były lepsze. Dziękuję wszystkim za uwagi i przepraszam że dopiero teraz odpowiadam.

Napisano

Bardzo mi się podoba/ją - Gratuluję pracy :)

Serdecznie pozdrawiam i kryształowego nieba życzę - Jacek  ?
TS T APO 90/600 z TSFLAT2 + Samyang 135 f2 ED z QHY183C + AS 60/240 z RC IMX290M + Canon 550D - sadzane na ZEQ25GT + Nikon 12x50 EX do podglądania.

Napisano

Mnie obraz też powala! Zdjęcie piękne i mam nadzieję że mi też kiedyś uda się taką pracę zrobić. Pozwolę sobie przyłączyć się do powyższych gratulacji. Super!

TSAPO 140/910 +QHY268M + QHYCFW3 & William Optics Guidestar 61 APO + ASI178MM

iOptron CEM70EC-NUC,  Astronomic 36mm: CLSCCD ,RGB, Ha, OIII, SII, pro planet IR742

https://moje-nocne-niebo.pl   

YouTube - Moje Nocne Niebo