Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem nowy.Pochodzę  ze Strzelec Krajeńskich,czyli z miejsca o  którym występują najstarsze wzmianki o deszczu meteorytów datują się na 1304 rok i znalazłem  kamień z jednej strony ze szlakowany czarną zgorzeliną,ciężki jak stal na wykrywacz metali reaguje jak na metal szlachetny ,,natomiast powieszony na nitce i przybliżony do mocnego magnesu neodymowego przy zetknięciu obraca się bardzo powoli wolniej jak strzałka w kompasie .pomóżcie stwierdzić co to jest? .Dodam jeszcze tylko że wymiary to 4cmx3cmx1cm

Napisano

Hej możesz pokazać zdjęcia .

Synta 8 , Montaż Celestron CG5GT ,Canon 40D, Canon 300D+kabelek do długich czasów + Laptop Lenovo , Canon SX20 IS , Tair 3S, Rosyjska lornetka  7x50 , Jupiter 21M ,Grzałki , Baader Genuine Ortho 5mm i parę kolorowych filtrów :)  

f684.jpg

Napisano

niestety program nie przyjmuje ,bo chyba jestem zbyt nowy , ale podaj e-mail to prześlę, mam fotki dość wyraźne jak trzeba to poprawię lub zrobię z innej strony.pozdrawiam adam

Napisano
10 minut temu, adacho0866 napisał:

niestety program nie przyjmuje ,bo chyba jestem zbyt nowy , ale podaj e-mail to prześlę, mam fotki dość wyraźne jak trzeba to poprawię lub zrobię z innej strony.pozdrawiam adam

Masz na pw mój adres. 

Synta 8 , Montaż Celestron CG5GT ,Canon 40D, Canon 300D+kabelek do długich czasów + Laptop Lenovo , Canon SX20 IS , Tair 3S, Rosyjska lornetka  7x50 , Jupiter 21M ,Grzałki , Baader Genuine Ortho 5mm i parę kolorowych filtrów :)  

f684.jpg