Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Czasami mam problem z sync w Maxim. Po zrobieniu ekspozycji, uzyciu Pinpointa, kliknieciu "sync", i wybraniu koordynat z Pintpointa nic sie nie dzieje. Sprawdzilem w EQmod i Message Center podaje mi komunikat: "Sync Data too big...Ignoring."

Chodzi o to, ze znalezione koordynaty sa za daleko od pozycji parkowania? Jak tego unikac?

Dziekuje, Adam.

William Optics Zenithstar 73 III APO, Sky-Watcher Star Adventurer GTi, ZWO ASI1600MM Pro, ZWO EAF 5v, Filtry + kabelki

http://www.astrobin....s/FunkyKoval35/

Napisano

Znalazłem jakieś wzmianki o tym i piszą tak jak Ty - że pozycja parkowania była za daleko od Home position (przeciwwaga w dół, teleskop na biegun). 

A masz wyczyszczone align points przed sesją?

post-1260-0-71686600-1442472483_thumb.jp

jolo-astrojolo.png

Napisano

Alien - daj linka do swojego tematu, w którym umieściłem tutek jak to robić w montażach SW - nie mogę znaleźć :(

Serdecznie pozdrawiam i kryształowego nieba życzę - Jacek  ?
TS T APO 90/600 z TSFLAT2 + Samyang 135 f2 ED z QHY183C + AS 60/240 z RC IMX290M + Canon 550D - sadzane na ZEQ25GT + Nikon 12x50 EX do podglądania.

Napisano

O i teraz będziesz miał na ośkach tzw. punkty zerowej pozycji jak mają to zaznaczone fabrycznie Celestrony lub zalecają w moim ZEQ i zawsze z tych zaznaczonych punktów startowałem i startuję - efekt super :)

Jak napisał Łukasz mazaczkiem lub pasek folii naklej i przetnij.

Serdecznie pozdrawiam i kryształowego nieba życzę - Jacek  ?
TS T APO 90/600 z TSFLAT2 + Samyang 135 f2 ED z QHY183C + AS 60/240 z RC IMX290M + Canon 550D - sadzane na ZEQ25GT + Nikon 12x50 EX do podglądania.