Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeszcze prośba.. zamierzam włączyć w pokaz muzykę. Mam trochę darmowej elektroniki na kilka godzin grania! Wiec proszę Was o wielki i głośny magnetofon (boombox) z MP3 - nie chcę zabierać amplitunera i kolumn!

Sprzętos:  N.Capella 16", Meade SCT8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

Napisano

Wykład byłby nudny gdyby dotyczył samych Messierów- muszę jeszcze popracować na jego kształtem.  Ale myślę ze będzie to raczej wykład o ciekawych obiektach na niebie w oparciu o moje szkice! 

Sprzętos:  N.Capella 16", Meade SCT8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

Napisano

Wykład byłby nudny

No to weźcie mocny amplituner i 250 W kolumny, bo nas naprawdę zanudzi, skoro już teraz marudzi. Czy tam w Zatomiu można się gdzieś ukryć, zakopać, udawać Black dziurę albo cokolwiek na czas wykładu, o którym sam twórca pisze jak w przytoczonym cytacie. Pozdrawiam.
Napisano

Bardziej formalny

Plan Zlotu w Zatomiu 24-27 marca 2011

Czwartek 24.03

? Od godz. 14.00 Przyjazd, powitanie  i zakwaterowanie

? godz. 17.00 obiadokolacja (jedna tura)

? Czas wolny

? Od 19.00 ? do rana obserwacje (w tym Maraton Messiera 1 noc)

Piątek  25.03

? 9:30 Rano  śniadanie (jedna tura)

? 10.00 wypad nad Drawę do wąwozu i szlakiem po Parku,

? godz. 15.30 obiadokolacja (1 tura)

? godz. 16.30 obiadokolacja (2 tura)

? od 18.30 cześć dydaktyczna

- prezentacja multimedialna, wykład  o obiektach głębokiego nieba prelegent: Ignisdei

- O 19.00 będą goście i dzieciaki!

- W planach wirtualne Stellarium ekran i prezentacja nieboskłonu wirtualnego  prelegent: Kolega Statek 

- Będziemy równolegle  pokazywać niebo przez teleskopy, tłumaczyć jak ostatnio- tu prowadzący Ignisdei.

- oraz 15 minutowy wykład dla dzieciaków  koleżanka  ZOE

? Po 21.00 wolne obserwacje do rana - w pierwszej kolejności (w tym Maraton Messiera 2 noc.)

Sobota  26.03

? 9:30 śniadanie (1 tura)

? 10:00 śniadanie (2 tura)

? 10.30 wypad  szlakiem po Parku,

? 11.30  obserwacja Słońca

? 13.00  - konkurs astronomiczny . Będą pytania z wcześniejszego wykładu i nie tylko (do wygrania oczywiście filtry od  Astro-partnera) 

? godz. 15.30 obiadokolacja (1 tura)

? godz. 16.30 obiadokolacja (2 tura)

? 17.00 -19.00 czas wolny ewentualnie zrzuta na  grilla

? Po 19.00 obserwacje - Maraton Messiera 3 noc.

Niedziela 27.11

? 9:30 śniadanie (1 tura)

? 10:00 śniadanie (2 tura)

? do 12.00 opuszczamy ośrodek

Napisano

Martwiłem się jak to będzie z miejscem do jedzenie i widzę że rozwiązanie przyszło samo. Tak jak w tym dowcipie z epoki socjalizmu "dzieci na koloni będą jadły salami, pierwsza sala i druga sala".

Myślę że my(jacek2, jack) z Grzegorzem nie przyjedziemy w czwartek wcześniej jak na 18tą więc zostawcie dla nas jakieś żarełko.

Jeszcze odnośnie zakwaterowania to jak już pisałem kilka miesięcy temu, Szczecin prosi o ten pokój co ostatnio, dla przypomnienia ten w którym jedliśmy.

alien, ossek, statek, tutko, jacek2, jack. to chyba szóstka więc tylu akurat nas będzie.

SW 1200/250 flex, trzy lornetki.

Napisano

Mam jeszcze pytanko...czy ktoś z szanownych Kolegów weźmie może cyfrową kamerkę wideo najlepiej HD ???

Napisano

Sprawdzałem na Stelarium o której w czasie dni zlotowych wstaje księżyc ale spoko dopiero po 02 w nocy więc chwila na obserwacje bedzie

Dysortografik

meade quartz 8'' lx drive

i Karliczek 20"

Napisano

--------------------------------------------------------------------------------

Martwiłem się jak to będzie z miejscem do jedzenie i widzę że rozwiązanie przyszło samo. Tak jak w tym dowcipie z epoki socjalizmu "dzieci na koloni będą jadły salami, pierwsza sala i druga sala".

Myślę że my(jacek2, jack) z Grzegorzem nie przyjedziemy w czwartek wcześniej jak na 18tą więc zostawcie dla nas jakieś żarełko.

Jeszcze odnośnie zakwaterowania to jak już pisałem kilka miesięcy temu, Szczecin prosi o ten pokój co ostatnio, dla przypomnienia ten w którym jedliśmy.

Ja wyjadę z Obornik koło 17 więc dotrę po 19  :( niestety muszę czekać aż zonka dostarczy mi autko

Napisano

Gdyby Ktoś chciał się zabrać z drogi Poznań - Oborniki - Czarnków - Wieleń -  Krzyż do Zatomia w piątek to niech da znać.

Napisano

chyba trzeba odwołać piątkową wizytę dzieciaków  :-\

10x50, 20x70, SW200/1200DobsGoTo

...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

...zmazując barwy lasom i polom, mknie balon nocy -z knajpy- gondolą...