Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przepiękne! Normalnie mi szczena opadła! A i muza prima-stort! :o

Sprzętos:  N.Capella 16", Meade SCT8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

Napisano

Za....ste.

Kupa czasu dla i pracy.

Mogę oglądać bez końca.

Gratulacje.

• Like 1
Meade LB 12"
Lornetka DO 10x50+ statyw foto made in germany,,
Scopos 30mm ,Meade SWA S5000 16mm,  ES 8.8mm , Ortho 10mm, Bino TS
Antares ALP 1,25" Bader SC 1,25" 

Napisano

Może to zabrzmi banalnie, ale przez te kilka minut oglądając Twoje dzieło siedziałam nieruchomo wgapiona w ekran z otwartymi ustami. Niesamowity film! Podziwiam Ciebie i Twoje zdolności, musiałeś włożyć w to bardzo dużo pracy i czasu, jednak jak widać było warto, efekt jest powalający. Padam na kolana! :)

Wysłane z Tapatalka

• Like 1

obecnie: APM MS 25x100 | Nikon Action EX 10x50 | oczy wyraka Nikon 2x50 | BGSZ 2.3x40 | filtr ND 5 | Slik Pro 700 DX
w przeszłości: GSO 10" | SW 1141 EQ1 | Gambit 8x40

astrosztuka

Napisano

Z innej beczki... Czym składasz takie filmy?

Meade LB 12"
Lornetka DO 10x50+ statyw foto made in germany,,
Scopos 30mm ,Meade SWA S5000 16mm,  ES 8.8mm , Ortho 10mm, Bino TS
Antares ALP 1,25" Bader SC 1,25" 

Napisano

Może to zabrzmi banalnie, ale przez te kilka minut oglądając Twoje dzieło siedziałam nieruchomo wgapiona w ekran z otwartymi ustami. Niesamowity film! Podziwiam Ciebie i Twoje zdolności, musiałeś włożyć w to bardzo dużo pracy i czasu, jednak jak widać było warto, efekt jest powalający. Padam na kolana! :)

Bardzo miło się czyta takie rzeczy :) 

Z innej beczki... Czym składasz takie filmy?

Pojedyncze ujęcia to LRTimelaps, Lightroom. Wszystko razem w jeden film w Windows Movie Maker. 

• Like 2
Napisano

Dales czadu nie ma co. Powiedz cos jeszcze o setupie. Obiektyw, czas naswietlania, ile czasu miedzy zdjeciami.

10tys zdjec ;D tyle co ma moj aparat od marca :D

Timelapsy super sprawa tylko migawki szkoda... duzo zdjec trzeba napstrykac.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jakim cudem nie zauważyłem wcześniej tego tematu?  Normalnie super się oglądało, w dodatku znajome mi krajobrazy :D
Wielkie gratulacje !

Rzeczywiście, tamtejsze niebo nie należy do najciemniejszych, ale mimo to znajdą się czasem miejsca z naprawdę dobrym niebem. ;)

Teleskop Sky-Watcher 114/900 EQ1; Super Plössle 10 mm, 12,5mm, 20 mm, 25mm; Barlow 2x; Lornetka 12x50