Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Super, jeszcze raz dziękuję, że mogłem Was odwiedzić choć na chwilę! Mój kumpel Przemo pod wrażeniem… po raz pierwszy w życiu widział to co mu pokazaliście! Dzięki micropoint za możliwość spojrzenia przez 16” Taurusa. Świetny sprzęt.

Kto mnie namawiał na astrofocenie i odradzał wizuala??? 😉

Pozdrawiam, widzimy się dłużej następnym razem!

• Like 6
Napisano

Też się do Was wybieram właśnie . Do zobaczenia . Co prawda dzisiaj z pogodą cienko , ale jutro jest szansa 

Napisano

Jak Wam zazdroszczę tego spotkania. Miałem nadzieję, że zajadę chociaż na chwilkę ale życie pisze swoje scenariusze.

Napisano

Obiekty, które obserwowaliśmy w pierwszą noc zamieściłem także w innym poście LINK.

Opisy i zdjęcia zgadzają się, a nie chcę kopiować tego samego tutaj.

Zresztą zaobserwowanych obiektów  było jeszcze więcej.

• Like 1
  • Thanks 1

Synta 12",  ES-y 30; 14, 8.8, 4.7;  filtry Lumicon 2"  OIII, UHC, H-Beta, H-Alfa
DSC  Lornetka 25X100, noktowizory

avatar3.png.b609b6d8baad58eb4a731d0d85b910e6.png

Napisano

No z grzybami to taka trochę lipa😪 Brak. Szczątkowe ilości się pojawiały.

Już w domu, dziękuję za udane spotkanie😃 Czekam na wiosenny zlot 2024r 🤗

• Like 1

Napisano
W dniu 22.09.2023 o 00:15, Dżordan napisał:

Super, jeszcze raz dziękuję, że mogłem Was odwiedzić choć na chwilę! Mój kumpel Przemo pod wrażeniem… po raz pierwszy w życiu widział to co mu pokazaliście! Dzięki micropoint za możliwość spojrzenia przez 16” Taurusa. Świetny sprzęt.

Kto mnie namawiał na astrofocenie i odradzał wizuala??? 😉

Pozdrawiam, widzimy się dłużej następnym razem!

Siema,

to ja namawiałem 😅

• Haha 1

ZWO AM5, TecnoSky Quadruplet AG70 F/5 + ZWO ASI 183 MC Pro + ZWO CAA + ZWO EAF, Orion 30mm Guidescope + ZWO ASI 120MM Mini, AsiAir Plus

Napisano (edytowane)

Ja również dotarłem do domu około 16. Nie mam niestety zdjęć ale udało mi się w miarę wyregulować montaż. Chciałbym wszystkim mega podziękować, a zwłaszcza dla @midimariusz za pokazanie super mgławic, naprawdę zrobiły wrażenie oraz dla @blazer1983za wsparcie techniczne przy lapku i w końcu dla wszystkich dziękuję za Waszą cierpliwość i wyrozumiałość 🤣🤣

Edytowane przez Stiopa
  • Like 2
  • Haha 2
  • 2 tygodnie później...