Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
10 godzin temu, gryf188 napisał:

Ofiara musiała być  za słaba , pewnie jakieś 40 %, to i na tyle pewna pogoda będzie . :D Jakby złożyli jakąś naszą Łącką śliwowicę toby mieli jakieś 70 % pewności co do pogody

Marek, idąc dalej tym tokiem rozumowania, to chłopaki przerzucą się na spirytus. :5640dc723411e_16XD:

Napisano

Czekając na wieczór słuchaliśmy wykładu Jacka na temat torped :-)

3.jpg

2.jpg

4.jpg

Po czym poszliśmy na pole podziwiać sprzęty :-)

1.jpg

• Like 9

Montaż ATM, niutek 130/650 z ASI034 do guide na refraktorku 70/500, Nikon D3100 full spectrum + pier  ;)

Napisano

Będę wracał dzisiaj z Wałcza to może wpadnę chociaż na godzinkę do was  , jeśli można :5640dc6ec0764_04Wink:

Synta 8 , Montaż Celestron CG5GT ,Canon 40D, Canon 300D+kabelek do długich czasów + Laptop Lenovo , Canon SX20 IS , Tair 3S, Rosyjska lornetka  7x50 , Jupiter 21M ,Grzałki , Baader Genuine Ortho 5mm i parę kolorowych filtrów :)  

f684.jpg

Napisano
7 minut temu, lukost napisał:

Tym razem nikt się nie topił? :5640dc723411e_16XD:

Dużo nie brakowało.....

IMG_0399.JPG

• Like 4

SW 200/1000 Celestron VX,
LVW 8,13,22  i jakieś tam szkiełka:)
NIKON 10x50 EX

------  PTMA Poznań  ------ 

Napisano

Niestety - już w domu :( 
Piękne Dzięki Wszystkim za (już slogan ale oby takich więcej) UDANY ZLOT - do następnego niedaleko :)

Radek dziękuje za transport :)

• Like 1

Serdecznie pozdrawiam i kryształowego nieba życzę - Jacek  ?
TS T APO 90/600 z TSFLAT2 + Samyang 135 f2 ED z QHY183C + AS 60/240 z RC IMX290M + Canon 550D - sadzane na ZEQ25GT + Nikon 12x50 EX do podglądania.

Napisano

Również już w domku.

Dzięki za kolejny udany zlot, miłe towarzystwo, dobre jedzenie (ukłon w stronę Pani Krysi) i moc wrażeń - szczególnie podczas spływu.

Do zobaczenia na kolejnym...

TS 80 APO/Seestar S50/Lunt LS50/B600

Napisano

No i w domu. Dopiero teraz bo zahaczyłem jeszcze o urodziny teścia.

Podziękowania dla Wszystkich za kolejną udaną imprezę. Było SUPER.

Jak się ogarnę wrzucę kilka fotek.

pzdr.

Baner III.jpg

Wizual: Skymaster 15x70, SYNTA 10", SYNTA 12" Goto
Foto: SW 150/750+ATIK 383l, guide: SW 80/400+QHY5, na montażu: HEQ5
Foto: TS 130/910+ATIK 383l, guide: SW 80/400+QHY5, na montażu EQ6
Szybka pomoc 

Napisano

Dotarłem i Ja.

Podziękowania dla Łukasza za transport na i ze  zlotu. 

Dzięki wszystkim za mile spędzone 3 dni.
Włodek

Astrokurnik bez astrojajek

Napisano

Już w domu, już po obiedzie i po drzemce. I tak rozleniwiony, że nic mi się nie chce.... Dziękuję wszystkim za miło spędzony czas i do zobaczenia we wrześniu.

• Like 2

SW Dobs 12" rozsuwany, Coronado PST 40/400, ES 24 mm, LVW 13 i 8 mm, WO SWAN 33 mm, filtry UHC-S, O-III, H-beta, Powermate 2,5x Tele Vue i inne rzeczy, mniej ważne ale też potrzebne

Napisano

Zgorzelec dotarł cały i zdrowy. Ja już jestem rozpakowany i po obiedzie. Dziękuję wszystkim uczestnikom za wspaniałą atmosferę, cenne rady doświadczonych kolegów. Do zobaczenia na następnym zlocie.

• Like 1
TAKAHASHI FSQ-106ED,  QHY 163M, QHY 163C, NEQ 6
SW 150/750, SW DOB 10, Platforma paralaktyczna
AstroWalker, SW Star Adventurer 2i
Canon 1100D, lornetka Nicon Action 10x50,
Napisano
4 minuty temu, sferoida napisał:

A ja to jestem wykończony tym zlotem i dyńka mi pęka

No tak - gdybym tyrał na Zlocie na dwie miejscówki (Słupsk i Zatom jednocześnie) to zapewne by mi dyńka pękła :5640dc6e20115_02Laugh:

• Like 1

Serdecznie pozdrawiam i kryształowego nieba życzę - Jacek  ?
TS T APO 90/600 z TSFLAT2 + Samyang 135 f2 ED z QHY183C + AS 60/240 z RC IMX290M + Canon 550D - sadzane na ZEQ25GT + Nikon 12x50 EX do podglądania.

Napisano

Podziękowania dla wszystkich za kolejne udane spotkanie. Przepraszam, ale nie mogłem się pożegnać ze wszystkimi bo musiałem ewakuować się w sobotę z samego rana.

Neptune-M, Mars-M, Atik 383L+, 314E, Eos 600D, Askar 80PHQ, CT8, ZWO: EAF, CAA, Takahashi EM-10

AstronomiAamatorska Event Horizon Observatory @Event Horizon ObservatoryMethuselach     

Napisano

Ja też już w domu. Czyszczę kable i inne rzeczy z kurzu i błota :P

Było super, jak zwykle. Doborowe towarzystwo (najważniejsze!), dobra pogoda, piękna przyroda. Jest tylko jeden duuuuuuuuuuuży minus tych zlotów - za szybko się kończą :(

Do następnego :)

• Like 7
Napisano

Bardzo dziękuję wszystkim Wam za udział w kolejnym, udanym zlocie!

Pozdrawiam Serdecznie! UCZESTNIKÓW! :5640dc6dbc8ce_01Smile:

• Like 1

Sprzętos:  N.Capella 16", N.Carbonara 8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉