Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
25 minut temu, ignisdei napisał:

DO będzie wysyłać zaufanym userom sprzęt do testowania  a te osoby napiszą recenzję testowanych produktów ? będą to oczywiście obiektywne recenzje.

Jestem zainteresowany. Bardzo lubię testować i porównywać lornetki, okulary itp. Nie wiem tylko, czy zasługuję na miano "zaufanego usera". Geek

Napisano
3 minuty temu, jutomi napisał:

Jestem zainteresowany. Bardzo lubię testować i porównywać lornetki, okulary itp. Nie wiem tylko, czy zasługuję na miano "zaufanego usera". Geek

Oczywiście Cool.

ps. Zgłaszajcie swoje propozycje w tym temacie.

Sprzętos:  N.Capella 16", N.Carbonara 8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

Napisano

No to pociągnę temat.

Proponuję na pierwszy ogień przetestować "nowości", o których jest jeszcze mało wiadomości w sieci. Najciekawsze byłyby testy produktów ze średniej i górnej półki cenowej - mielibyśmy informacje, na co warto zbierać kasę. ;)

Z lornetek proponuję przetestować:

- serię DOT ROH 8x56; 10x56; 12x56

- serię Celestron Nature DX 8x42; 12x56

Z okularów proponuję przetestować:

- serię WO XWA

- serię VIXEN SSW

- serię BP Morpheus

- okular BP Mark IV 8-24

I już jest praca dla kilku testerów tylko w asortymencie lornetkowym i okularowym, o ile wszystkie produkty DO ma na stanie magazynowym.

• Like 4
Napisano

ps. Ze strony Delty koordynować będzie (jej pracownik) Kolega Winforce - Damian Demendecki.

Sprzętos:  N.Capella 16", N.Carbonara 8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

Napisano
9 godzin temu, Hagen napisał:

Widać, że niebawem przybędzie  sporo rzeczowych testów i recenzji ciekawego sprzętu i to prosto z "poligonu"! Pozstawiam!!! 

To, jak szybko nastąpi to "niebawem" zależy od kilku ważnych czynników:

1. Jak szeroko firma DO zechce rozkręcić akcję testów, czym dysponuje na magazynie (tu liczę na informację z pierwszej ręki od kolegi Winforce, który mam nadzieję zagości w tym wątku).

2. Ile pogodnych nocy i dni będą mieli testerzy w marcu, kwietniu i maju.

3. Ilu będzie tych testerów.

itp. 

Napisano

Bardzo mnie cieszy ta wiadomość :) Oby obie strony zyskały jak najwięcej!

Z mojej strony chciałem zaznaczyć, że dobrze by było, aby pracownicy Delty w miarę aktywnie przeglądali nasze forum. Czasem pojawiają się jakieś wątpliwości związane ze sklepem, czasem szukamy rozpaczliwie jakichkolwiek informacji o nowym produkcie, czasem wylewamy żale na podwyżki cen itp. W tych i innych sytuacjach głos Delty mógłby wiele wyjaśnić, czasem polepszyć wizerunek firmy, a czasem dać nam wyczekiwane informacje o nowym produkcie. Możliwości jest sporo.

• Like 2

SW 200/1000, TSAPO65Q, NEQ6 Pro SynScan, iOptron CEM25EC, Atik 383L+, ASI1600MMC, PG Chameleon3, MPCC, IDAS LPS P2, Nagler 9mm, Powermate 2,5x, Nikon D80, D7500, D750, Samyang 135

Szukasz darmowej wersji PixInsigt LE? Zgłoś się na PW!

Napisano

Mateusz, świetny pomysł. Z drugiej strony każdy z nas wie jak ciężko jest śledzić forum, sporo ciekawych tematów, wszystko ciężko przeczytać. Proponuję założenie działu np. "Pomoc techniczna dla klientów Delta Optical", wtedy DO mogłoby śledzić ten dział i szybko reagować, dodawać informacje o ciekawych produktach itp.

• Like 2

Astrogołębnik, NEQ6, ATM Newton carbon 200/800 (by jolo), SBIG2000XM, korektor x0,73

Napisano

Liczę, że współpraca z Deltą będzie dla Forum swego rodzaju "nowym rozdaniem", bo - nie czarujmy się - w ostatnim czasie utkwiło ono w marazmie.

Recenzje sprzętu (ze szczególnym uwzględnieniem nowości i zabawek mniej rozpowszechnionych, ze średniej i wyższej półeczki), konieczne zawierające opis jego praktycznego wykorzystania - to je to!

Zatem - szkoda czasu, zaczynajmy, bo wiosna idzie, a z nią szanse na większą ilość pogodnych nocy. 

PS Damian, dawaj te Morfeusze i Vixeny SSW.

Napisano

Tylko patrzeć jak zmaleje ilość super fotek na forum bo wszyscy "starzy wyjadacze" zajmą się testowaniem, a nie robieniem zdjęć :)) 

Napisano
1 godzinę temu, DarX86 napisał:

"starzy wyjadacze" zajmą się testowaniem, a nie robieniem zdjęć :)) 

,,Na tom czekał" jak powiedział jeden z naszych hetmanów i spuścił wpiernicz Szwedom. Wstawię wreszcie swoja i zgarnę nagrodę główną :))

• Like 6

Serdecznie pozdrawiam i kryształowego nieba życzę - Jacek  ?
TS T APO 90/600 z TSFLAT2 + Samyang 135 f2 ED z QHY183C + AS 60/240 z RC IMX290M + Canon 550D - sadzane na ZEQ25GT + Nikon 12x50 EX do podglądania.

Napisano

Na szczęście większość ujawnionych testerów to wizualowcy. :P Poza tym pewnie przyjdzie też czas na testy astrografów i kamerek... 

Napisano

Właśnie przyszła do mnie paczunia z Delty, a w środku zabawki do testowania:
- DO Titanium 7x50, 8x56ED, 10x56 i 9x63;
- DO Titanium ROH 8x56, 10x56 i 12x56.

paczkaDelta.thumb.jpg.0a3486612feb77f5eb996a3dcda1df22.jpg

Wkrótce założę stosowny wątek, gdzie będę wrzucał swoje spostrzeżenia :) 

• Like 2
Napisano
29 minut temu, Panasmaras napisał:

- DO Titanium ROH 8x56, 10x56 i 12x56...

Właśnie Cię przestałem lubić :bash:

...Podajmy sobie ręce wraz, bo źle stuleciu z oczu patrzy.

Bułat Okudżawa

Lornetki 9×28, 10x32, 12x56, 15x56, 20x77 (i parę innych w najbliższej rodzinie ).

Katalog Caldwella wg gwiazdozbiorów.pdf Katalog Messiera wg gwiazdozbiorów.pdf

Napisano
1 godzinę temu, Panasmaras napisał:

- DO Titanium ROH 8x56, 10x56 i 12x56.

A dlaczego Ty już masz i to tak dużo naraz a ja jeszcze nic? :?(

Napisano
2 minuty temu, Panasmaras napisał:

Oj tam... bo mam więcej zabawek niż Ty? ;) 

Gdybyś dał się pobawić, to co innego. Nie masz jakichś interesów w Warszawie?

...Podajmy sobie ręce wraz, bo źle stuleciu z oczu patrzy.

Bułat Okudżawa

Lornetki 9×28, 10x32, 12x56, 15x56, 20x77 (i parę innych w najbliższej rodzinie ).

Katalog Caldwella wg gwiazdozbiorów.pdf Katalog Messiera wg gwiazdozbiorów.pdf

Napisano

Ja tam nie zazdroszczę, miło dostać się pobawić tyle że później trzeba oddać,  a to już ból :D 

Jak to się mówi: pożycza się czyjeś, a oddaje własne ;) 

• Like 3
Napisano

Prawdę mówiąc, mam to szczęście, że nie tylko w pełni doceniam zabawki, które mam (w sensie - swoje), ale i nie zdążyłem się nimi nabawić.
Ale spojrzenie przez inny sprzęt to zawsze +15 pkt. doświadczenia ;) i +12 do świeżości spojrzenia ;) 

A tak poza tym, wszystkie te lornetki będą do obmacania na zlocie w Zatomiu :)

Napisano
1 godzinę temu, Janko napisał:

Gdybyś dał się pobawić, to co innego. Nie masz jakichś interesów w Warszawie?

Do się dopisz do wątku jako testujący a przy następnym rzucie lornion Ty będziesz testował i pisał recenzje. ;)

Albo do Zatomia przyjedź...

• 1 miesiąc później...
Napisano

Partnerstwo DO z FA nabrało przyspieszenia. Geek

Efekt to paczuszka, którą przed chwilą otrzymałem  - rodzinka 5 szt fabrycznie nowych Morfeuszy; szkoda że ogniskowa 17,5mm jest ciągle jeszcze niedostępna, ale może lada tydzień to się zmieni. Liczę też na drugą paczkę ze zdublowanym jednym okularem do testów z nasadką bino. 

MORFEUSZE.thumb.jpg.55d8f53d2cf79d73e2393666d4705d7b.jpg

Nie ma wyjścia, pełnia nie pełnia, chmury nie chmury - trzeba testować. :))

c.d.n.

• Like 5