Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 godzinę temu, wessel napisał:

Ola, Centaurus A- musi być na wystawie, B - musi byc mój :)

Oj, był malowany na zamówienie, ale mogę zrobić na wystawę drugi, po wystawie może być Twój. :))

obecnie: APM MS 25x100 | Nikon Action EX 10x50 | oczy wyraka Nikon 2x50 | BGSZ 2.3x40 | filtr ND 5 | Slik Pro 700 DX
w przeszłości: GSO 10" | SW 1141 EQ1 | Gambit 8x40

astrosztuka

Napisano

Wersja z 2015 r. niezmiennie zdobi ścianę w moim gabinecie. Choć nie powiem, po pięciu latach widać ogromny postęp w obróbce i chętnie przygarnąłbym także nową wersję. ;) Weź Ola odkryj coś spektakularnego, zostań sławna czy coś w ten deseń, a wówczas ten obraz z początków Twojej astrokariery może okazać się niezłym funduszem emerytalnym. :)

• Like 2
Napisano
27 minut temu, lukost napisał:

Wersja z 2015 r. niezmiennie zdobi ścianę w moim gabinecie. Choć nie powiem, po pięciu latach widać ogromny postęp w obróbce i chętnie przygarnąłbym także nową wersję. ;) Weź Ola odkryj coś spektakularnego, zostań sławna czy coś w ten deseń, a wówczas ten obraz z początków Twojej astrokariery może okazać się niezłym funduszem emerytalnym. :)

Tę nowszą wersję niestety zarezerwował już mój kolega, ale jeśli będę jeszcze malować tę mgławicę nie na zamówienie to zostawię ją dla Ciebie. :)

obecnie: APM MS 25x100 | Nikon Action EX 10x50 | oczy wyraka Nikon 2x50 | BGSZ 2.3x40 | filtr ND 5 | Slik Pro 700 DX

astrosztuka

• 3 miesiące później...
  • 2 miesiące później...
Napisano
2 godziny temu, Ciekawska napisał:

Nawiązując do pierwszego wpisu w tym temacie, pokażę Wam nową wersję Io, powstałą parę tygodni temu. ? 

Pomyśleć, że minęło już 7 lat!

_1280658.thumb.jpg.9b7d4f043bd451467e2e543557de7402.jpg

Akryl na podobraziu płytowym, 30x30 cm, wzorowane na tym samym zdjęciu z sondy Galileo co starsza wersja.

Wow. Świetne prace. Jestem pełen uznania i podziwu. Zastanawiam się co trzeba zrobić, żeby stać się posiadaczem jednego z Twoich cudownych dzieł. 

• Like 1
Napisano
30 minut temu, Stiopa napisał:

Zastanawiam się co trzeba zrobić, żeby stać się posiadaczem jednego z Twoich cudownych dzieł. 

Zamówić u Oli wykonanie lub wygrać w OKA :) 

• Like 1
  • Thanks 1
  • 1 miesiąc później...
  • 2 miesiące później...
  • 3 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...
Napisano

Olu, gdybym tylko miał ciut bliżej stał bym przed drzwiami godzinę przed otwarciem. Gratuluję przepięknych prac. 
pzdr.

• Thanks 1

Baner III.jpg

Wizual: Skymaster 15x70, SYNTA 10", SYNTA 12" Goto
Foto: SW 150/750+ATIK 383l, guide: SW 80/400+QHY5, na montażu: HEQ5
Foto: TS 130/910+ATIK 383l, guide: SW 80/400+QHY5, na montażu EQ6
Szybka pomoc 

Napisano
3 godziny temu, Acidtea napisał:

A może wystawa na wiosennym zlocie?

Gdybym tylko mieszkała bliżej i miała pewność, że dam radę przyjechać, to chętnie, ale niestety warunki nie pozwalają ?

astrosztuka

Napisano
9 godzin temu, wessel napisał:

Gratuluje kolejnej wystawy Olu! Jeśli Mars będzie po wystawie do wzięcia to już jest mój !

Dziękuję ? Oj niestety nie, Marsa sobie zostawiam, to kadr z intra The Expanse, mojego ulubionego serialu ?

astrosztuka

Napisano
10 godzin temu, wessel napisał:

Namalujesz sobie drugi . Ola wiesz że ja jestem dobrym klientem ?

Nie tym razem ? Zresztą przyznam, że zwykle jednak mniej jestem zadowolona z efektu, kiedy próbuję namalować drugi taki sam obraz i od jakiegoś czasu staram się tego nie robić (no chyba że by mnie jakaś wena specjalna naszła) 

astrosztuka

Napisano

Nie wiem jak to się robi ale czy jest możliwość zrobienia foto obrazu z Twojej pracy? 

Chyba paru chętnych by się znalazło na kupno.

Napisano

Oj znalazłoby się. ?
Jestem przekonany, że na pewno będą kolejne wystawy i uda mi się choć na jedną dojechać.
Mega uczta dla oczu.

• Thanks 1

Na co komu niebo bez gwiazd?

• 1 miesiąc później...
Napisano

Francja elegancja. Teraz to już pozostaje Ci tylko wejść ze swoją unikatową, kosmiczną sztuką na zagraniczne salony. Czego Ci z całego serca życzę.

• Thanks 1
  • 7 miesięcy później...
  • Panasmaras zmienił tytuł na Salon Astrosztuki
Napisano
21 godzin temu, Ciekawska napisał:

Przy okazji poprosiłabym jakiegoś moda o zmianę nazwy tego tematu na coś w stylu "astrosztuka", "astronomiczne obrazy" etc.

Może być taki tytuł?

• Thanks 1
  • 3 miesiące później...
Napisano
56 minut temu, Ciekawska napisał:

Zaczęłam go malować samiutkim końcem lipca

A ja byłem przekonany, że malujesz samiutkim końcem pędzla 🙂

Piękny obraz. Brakuje tylko jakiejś łódeczki na tych wzburzonych wodach.

• Thanks 1

www.astronoce.pl

Vanguard Endeavor 8x42 EDII | TS Photoline 72APO | SW AZ GTi