Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z przykrością informuję Was, że nasz długoletni  forumowicz , Członek Rady FA, Moderator, Najaktywniejszy User ,Opiekun konkursu fotograficznego i nasz świetny Kolega

Odszedł do gwiazd!

W imieniu Forum, Rady FA i własnym pragnę złożyć najszczersze kondolencje rodzinie i bliskim Jacka.

Spoczywaj w pokoju Jacku nie  zapomnimy o Tobie!

fot: https://astrojolo.com/

zatom14-kiss.jpg

• Sad 5

Sprzętos:  N.Capella 16", Meade SCT8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

Napisano

Nie ma takich słów, które mogłyby wyrazić smutek po tak wielkiej stracie...

Spoczywaj w spokoju Przyjacielu

Najszczersze kondolencje dla rodziny i bliskich

MOJA GALERIA :  https://www.astrobin.com/users/kenny/
NEQ-6 SYN SCAN, TS TRIPLET APO 90/600, TS 80/330, ZWO ASI120MM-S, ZWO ASI 2600MM

Napisano

Dla mnie to szok. 

To pokazuje jak życie jest kruche. 

Niech odpoczywa w pokoju wiecznym. 

TS 80 APO/Seestar S50/Lunt LS50/B600

Napisano

O.M.G... ?
Spoczywaj w pokoju Jacku. ?

Ritchey-Chrétien TS 150 mm/ 1370 + Reduktor TS 0,67 x , TS ED 80/560 + Flattener x0,8 ; ASI 533 MC Pro, Guider ArteSky 60/240 mm+ ASI 178 MM  iOptron iEQ30 Pro, AsiAir Plus

Napisano

Wyrazy współczucia dla najbliższych. Spoczywaj w pokoju Jacku ? 

Sky-Watcher 200/1000 na EQ5 z prowadzeniem w obu osiach. Meade 10x50, Canon 450D, Okulary, filtry, obiektywy, złączki, przejściówki itp...

Napisano

Ojejku, bardzo smutna wiadomość ? Odkąd pamiętam Forum niezmiennie kojarzyło mi się z Jackiem, tak dużo się udzielał i zawsze starał się pomóc... Wielka strata.

obecnie: APM MS 25x100 | Nikon Action EX 10x50 | oczy wyraka Nikon 2x50 | BGSZ 2.3x40 | filtr ND 5 | Slik Pro 700 DX
w przeszłości: GSO 10" | SW 1141 EQ1 | Gambit 8x40

astrosztuka

Napisano
14 godzin temu, Ciekawska napisał:

Ojejku, bardzo smutna wiadomość ? Odkąd pamiętam Forum niezmiennie kojarzyło mi się z Jackiem, tak dużo się udzielał i zawsze starał się pomóc... Wielka strata.

To prawda, był duszą tego Forum, był człowiekiem o mocnym charakterze i potrafił wytknąć mi błędy , ale to było konstruktywne i dobre dla społeczności i tak finalnie  na zlotach śpiewaliśmy wspólnie szanty nad ranem, przy szklance czegoś mocniejszego!  Suma summarum Jacek włożył potężny wkład w życie FA, nie wiem czy ktoś z nas mu dorówna. Był obecny niemal wszędzie, we wszystkich tematach. Służył pomocą młodym, zarażał pasją i integrował. Dusza człowiek!

Będzie mi Go cholernie brakować!

Wznoszę kufel chmielowej Perły za Twoją duszę Jacek, odwiedzaj teraz w realu obiekty które fociłeś i pozdrów Heńka i resztę bandy po tamtej stronie!

Sprzętos:  N.Capella 16", Meade SCT8" , APO WO  61/360, L. Viki 16x80, Montos:  CGEMek, oraz  inne graty z wioskowej chaty 😉 

Napisano

Jacek,

"..Słuchaj, to jest zwyczajne świństwo
Tak się nie mówi "do widzenia"
Nie można wyjść ot, tak
W połowie snu i w pół marzenia
Jeszcze wiruje Twoja płyta
Jeszcze się Tobą ekran pali
Pod zimnym światłem gwiazd
Jak ciężko żyć tym, co zostali..."

Co za strata, nie mogę w to uwierzyć - Spoczywaj w pokoju, Przyjacielu. Nie zapomnimy o Tobie..

• Thanks 1

APO TS 130/910;  ASI 290MM; okular Baader Scopos 30 mm 2",  ES 14mm,  ES 6,7 mm, EQ6-R Pro, Player One Poseidon-m Pro, Player One Phoenix Filter Wheel7×2“, Antlia LRGB-V Pro , Jolo AstroHub 3.0

Napisano
51 minut temu, Ciekawska napisał:

Zacytuję bo mam identyczne odczucia jak Ola. Jestem z Wami 9 lat i od zawsze Jacka było pełno. 

Nawet w tym tyg zaglądałem na profil Jacka zaniepokojony ostatnim brakiem aktywności. Miałem nadzieję, że to chwilowa niedyspozycja. Niestety spełnił się najczarniejszy scenariusz ?

Spoczywaj w pokoju. Będzie bardzo brakować Twojej obecności. 

Napisano

Przykro czytać takie wiadomości. 

Spoczywaj w pokoju Jacku. 

Pomodlę się dziś za Ciebie 

Napisano

Będzie nam Ciebie brakowało Jacku! Odkąd tylko się pojawiłem na FA większość wątków była przepełniona Twoimi poradami, komentarzami i pełnymi merytoryki wpisami. To już nie to samo!

Tu była kiedyś jakaś stopka, ale nie nadążała za zmianami sprzętowymi...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pogodnego nieba życzę!

Napisano

Szok.. spoczywaj w pokoju ? . Filar naszego forum, dusza towarzystwa na zlotach. Mieliśmy też swego czasu spotkania obserwacyjne w Ustce. Bedzie nam teraz Jacka brakowało ? .

Tecnosky ED 102/714,  Celestron  SCT 200/2000, Mak 90/1250, Lunt 50, Nikon Lookout 10x50, Canon 550D, Canon mod. 50D

https://charon-x.blogspot.om